Zoek
Sluit dit zoekvak.

Baanbrekende technologieën voor continue productie van batterijverbindingen

Baanbrekende technologieën voor continue productie van batterijverbindingen
25 mei 2023  |
Stuttgart, mei 2023 – Op de Battery Show Europe van dit jaar (23-25 mei, Messe Stuttgart/Duitsland) presenteerden Coperion en Coperion K-Tron hun effectieve totaaloplossingen voor de continue productie van batterijmaterialen.

Op stand 10-C45 in hal 10 konden bezoekers meer te weten komen over de voordelen van dit efficiënte productieproces met behulp van dubbelschroef extrusie. Oplossingen van Coperion en Coperion K-Tron bestrijken het gehele proces van anode- en kathode- slurry productie, van inname, transport en voorbereiding van de actieve materialen, tot aanvoer en mengen in de extruder, tot materiaalbehandeling van de afgewerkte massa’s voor verdere verwerking. Elke stap in het hele systeem van Coperion wordt met alle anderen gesynchroniseerd. Totaal ontwerp, ontwikkeling en realisatie van het volledige systeem met een compleet containment concept komen vanuit dezelfde hand.

De focus van dit jaar op de Battery Show lag op de productie van actieve materialen en kathode- en anodemassa’s met behulp van continue extrusie. In vergelijking met conventionele productie is het continue proces duidelijk efficiënter. Naast een verhoogde winstgevendheid door minder ruimte, personeel en schoonmaakbehoeften, biedt het systeem ook een grote flexibiliteit met betrekking tot verschillende formules en wijzigingen in het proces. Bovendien kan de productie van batterijverbindingen worden bereikt met behulp van een halfdroog of droog proces bij gebruik van een extruder.

Veilig transporteren en voeden voor verwerking van actief materiaal en recycling van zwarte massa

Een goede verwerking van het actieve materiaal speelt een belangrijke rol bij de productie van batterijcomponenten. Aangezien het actieve materiaal fundamenteel verantwoordelijk is voor de energieopslag in de batterij, is een nauwkeurige productie van dit materiaal essentieel voor hoogwaardige productkwaliteit. Actief materiaal wordt vervaardigd in een meerstappenproces dat berust op zowel veilige hantering als nauwkeurige dosering van bulkmaterialen en additieven. De transportsystemen van Coperion, evenals de feeders van Coperion K-Tron, worden gebruikt voor veilig transport en hoge nauwkeurigheid bij het voeden van ingrediënten. Hetzelfde geldt voor zwarte massa recycling. Vanwege het gebruik van gevaarlijke materialen bij de productie van actieve kathodematerialen en bij recycling van zwarte massa’s, is een veilige insluiting van essentieel belang. Hier behoren de Coperion transportcomponenten, met hun stofdichte ontwerp en zachte behandeling van abrasieve bulkmaterialen, tot de meest indrukwekkende kenmerken voor fabrikanten. Coperion K-Tron’ uiterst nauwkeurige, betrouwbare feeders zijn geschikt voor nauwkeurige, veilige invoer in het proces, dankzij de modernste weeg- en regeltechnologie die ervoor zorgt dat het actieve materiaal wordt vervaardigd onder beschermde omstandigheden op een hoog niveau van kwaliteit.

Halfdroog of droog proces: toekomstbestendige continue productie van batterijverbindingen

Het gebruik van dubbelschroefextruders als essentieel onderdeel van continue processen biedt batterijfabrikanten een zeer efficiënte productiemethode. Met de ZSK Mc18 dubbelschroefextruder presenteert Coperion de ideale oplossing voor hoge betrouwbaarheid, winstgevendheid en het voldoen aan de hoogste eisen voor kwaliteit en doorzet in de productie van batterijverbindingen. Door het hoge koppel van de extruder kunnen met dit fabricageproces zowel halfdroge als droge processen worden gerealiseerd. De afzonderlijke processecties in de extruder maken het mengen van droge massa’s mogelijk, waardoor de weg naar toekomstige vormen van verwerking wordt geëffend. In uitgebreide tests zijn batterijcompounds al met succes vervaardigd op Coperion-extruders in zowel semi-droge als droge processen.

Voor receptontwikkeling presenteert Coperion efficiënte oplossingen met behulp van de ZSK 18 MEGAlab en de ZSK 26 Mc18 dubbelchroefsextruders. Deze laboratoriumen kleine serie-extruders zijn ontworpen voor de eisen van onderzoek en receptontwikkeling en zijn daarom bij uitstek geschikt voor het testen van nieuwe, uitgebreide of gewijzigde recepten en voor het valideren ervan. Deze extruders leveren hoge prestaties, zelfs bij de kleinste batchgroottes, waardoor korte, snelle experimenten mogelijk zijn. Beide modellen zijn ontwikkeld op basis van beproefde ZSK-technologie, waardoor een betrouwbare opschaling op productieniveau is gegarandeerd. Het systeem is geconstrueerd als een ruimtebesparende eenheid – de feeders zijn op een rek boven de extruder gemonteerd, waardoor de laboratoriummachine zelfs in de kleinste ruimte kan worden geïnstalleerd. Indien u tot hier geraakt bent; mail stefaan.cottenie@coperion.com en ontvang een USB stick met Coperion datasheets.

Meer in Innovaties

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten