Zoek
Sluit dit zoekvak.

Beko Technologies introduceert METPOINT® OCV compact

Beko Technologies brengt METPOINT® OCV compact op de markt
31 okt 2017  |
NEUSS - Beko Technologies, specialist voor de zuivering van perslucht en drukgas, breidt zijn productassortiment op het gebied van meettechniek uit: de nieuwe METPOINT® OCV compact is een verdere ontwikkeling van de METPOINT® OCV, die sinds acht jaar op de markt is en zich in talrijke toepassingsvelden heeft bewezen.

„Onze compacte variant behoudt alle basisfuncties van de METPOINT® OCV, maar onderscheidt zich door kortere meetintervallen en een modulaire opbouw. Daarmee is het nieuwe instrument een compact en tegelijk sterk alternatief voor ondernemingen die waarde hechten aan gemakkelijke montage en bedienbaarheid bij gelijktijdig zeer hoge meetnauwkeurigheid van het restoliegehalte in de perslucht“, zegt Dr. Axel Bier, productmanager voor de METPOINT® meettechniek bij Beko Technologies.

Maximale meetzekerheid op de markt

Op grond van de kortere meetintervallen kan de METPOINT® OCV compact veranderingen in het persluchtproces sneller registreren en peaks bij de metingen beter herkennen. Om de 0,4 seconden worden metingen uitgevoerd. Na 20 metingen berekent het instrument een gemiddelde waarde en geeft deze weer op het display. Zo worden de meetwaarden niet door sterk afwijkende waarden – veroorzaakt bijvoorbeeld door lichte onregelmatigheden in de perslucht – vertekend. Voor een hoge betrouwbaarheid van de metingen onafhankelijk van de operationele voorwaarden zorgt – zoals ook bij de METPOINT® OCV – de gepatenteerde bereiding van het referentiegas door middel van katalysator. „In tegenstelling tot andere marktoplossingen, waarbij referentiegas wordt bereid door middel van actieve kool, is door de katalysator gegarandeerd dat het bij het referentiegas absoluut olievrije nul-lucht betreft“, legt Dr. Axel Bier uit. „Bij ongunstig ontwerp van de actieve kooladsorber of bij langere inzet daarvan kunnen restgehaltes olie achterblijven in de perslucht.“

Modulaire opbouw, minder onderhoudswerk

Nieuw bij de METPOINT® OCV compact is ook de eenvoudige en flexibelere hantering: het meetinstrument kan via een regelaar worden aangepast aan verschillende werkdrukken in een drukbereik van 3 tot 16 bar. De modulaire opbouw van de compacte versie vereenvoudigt de montage ter plaatse en vermindert het onderhoudswerk, aangezien alle afzonderlijke delen door de Beko Technologies Service ongecompliceerd kunnen worden vervangen. Bovendien geeft de METPOINT® OCV compact de service- en onderhoudscycli aan, opdat de kwaliteit van de oliedampmeting op het hoogste niveau blijft behouden.

De bediening gebeurt menugeleid en intuïtief, zodat een tijdrovende inwerking wegvalt. Via rood resp. groen brandende LEDs geeft het meetinstrument de operationele toestand en de naleving van de ISO 8573 olieklasse aan. Om bij een stijgend restgehalte oliedamp onmiddellijk te worden geïnformeerd kunnen alarmcontacten individueel worden geconfigureerd. Zo is gegarandeerd dat nog vóór een verontreiniging van de perslucht adequate maatregelen kunnen worden getroffen.

Meer in Innovaties

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Al meer dan drie decennia staan wij voor hoge prestaties en wereldwijd beproefde perslucht- en drukgastechniek. Voor producten, systemen en oplossingen die zorgen voor de vereiste kwaliteit in de productieprocessen van onze klanten en die...

Gerelateerde berichten