Zoeken
Sluit dit zoekvak.

BFM Big Bag-manchet

BFM Big Bag-manchet
22 jan 2020  |
LELYSTAD - In veel procesindustrieën worden big bags gebruikt voor het snel en efficiënt vullen van grootverpakkingen. Om lekkage, smeren en productverlies bij het vullen te voorkomen, biedt Vlint een nieuw product aan voor een 100% lekdichte verbinding waarmee lekkage en verspilling wordt voorkomen.

Big bags veilig en efficiënt vullen zonder lekken

Nieuw in het assortiment van Vlint is de BFM Big Bag-manchet waarmee big bags veilig, lekvrij en efficiënt gevuld kunnen worden.

Zo werkt het

BFM Big Bag-manchet

De BFM Big Bag-manchet is opblaasbaar en kan gemakkelijk worden bevestigd aan de adapter, die zorgt voor een perfecte pasvorm met de BFM-fitting. Lekkages zijn hierdoor uitgesloten. De Big Bag-manchet wordt geleverd met een luchtfitting die is aangesloten op een standaard 8 mm pneumatische luchtlijn die de buitenste laag van de Big Bag-manchet opblaast. Eenmaal opgeblazen houdt de Seeflex buitenlaag het uiteinde van de manchet op zijn plaats zodat er tijdens het vullen geen lekkages zijn. Zodra deze is gevuld, wordt de lucht uit de fitting gehaald en kan de big bag eenvoudig worden losgemaakt.

Eigenschappen

 • Gemaakt van duurzaam Seeflex urethaan (duurzamer dan siliconen of rubber)
 • 100% lekvrij
 • Snel te monteren
 • Supersnel én veilig verwisselbaar
 • Gemakkelijk én snel te reinigen
 • Foodgrade
 • De Big Bag-manchet is verkrijgbaar in 4 verschillende afmetingen:
  • 250 mm: passend voor vulopeningen Ø 270 mm – Ø 340 mm
  • 300 mm: passend voor vulopeningen Ø 320 mm – Ø 395 mm
  • 350 mm: passend voor vulopeningen Ø 370 mm – Ø 460 mm
  • 400 mm: passend voor vulopeningen Ø 420 mm – Ø 540 mm

Voordelen van BFM-fittingen

Bulk Bag Loader With Bag

In de procesindustrie worden hoge eisen gesteld aan de koppelingen in procesleidingen, zoals fittingen en slangen. Deze zijn in de praktijk vaak kwetsbaar en onderhoudsgevoelig. Grip op productieprocessen, minder stilstand en kostenbeheersing zijn belangrijke thema’s in de procesindustrie. Betrouwbare procesinstallaties en het snel en efficiënt opvangen van storingen staan voorop. Hoe sneller een storing kan worden opgelost, hoe beter. Hierdoor groeit de vraag naar standaardisatie en snel verwisselbare fittingen. De oplossing? De BFM-fittingen van Vlint maken traditionele manchetten en slangenklemmen overbodig, zijn flexibel, supersnel verwisselbaar (zonder gereedschap) én 100% lekvrij.

Met de BFM Big Bag-manchet wordt efficiënt en hygiënisch verladen van bulk in big bags wel heel gemakkelijk!

Uit voorraad leverbaar

Vlint is sinds 2009 de officiële distributeur van de innovatieve fittingen van BFM. Deze fittingen zetten een nieuwe standaard in de bulk- en poederverwerkende industrie en worden wereldwijd geroemd om zijn eenvoud en doeltreffendheid. Vlint levert BFM-fittingen direct uit voorraad.

Wilt u meer weten over de Big Bag-manchet of over de juiste fittingen voor verschillende type productieprocessen? Neem contact met ons op of kijk op onze website! (https://bfm.vlint.nl)

Meer in Innovaties

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Vlint gaat voor een 360 graden benadering. Door onze uitgebreide kennis van filtratiesystemen, luchtverdeling en solids handling gaat Vlint door daar waar andere stoppen. Vlint is als totaalleverancier en dienstverlener de partij voor: het zuiveren...