Zoeken
Sluit dit zoekvak.

MBA800 niveaumeter direct plaatsbaar in bulkstroom

MBA800 niveaumeter direct plaatsbaar in bulkstroom
16 nov 2017  |
AMBT DELDEN - U denkt vast: “Draaivleugels die ken ik nu wel!” Lees verder en u ontdekt een nieuwe revolutionaire draaivleugelserie.

Hoewel de draaivleugelsensoren van MBA-Instruments al ruim 70 jaar bewijzen zeer robuust en betrouwbaar te zijn voor de niveaumeting van bulkgoederen, blijft de productoptimalisatie niet stilstaan. De steeds complexer wordende toepassingen eisen een continue verbetering van onze producten. Alle functies van de apparaten worden voortdurend getest en uitgebreid – klantrapporten zijn daarbij ook van groot belang. Dit is een uitdaging waar pioniers, zoals MBA-Instruments, gretig mee aan de slag zijn gegaan.

Deze uitdaging heeft ertoe geleid dat MBA-Instruments de functie van het mechanisch detecteren van het bulkmateriaal door middel van een draaivleugel blijft zien als de meest betrouwbare detectie. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de eerste digitale draaivleugel ter wereld; de MBA800-serie.

De MBA800-serie heeft bij zijn introductie al een technologische verandering ingeluid, omdat deze is gebaseerd op innovatieve stappenmotortechnologie. Na de succesvolle ATEX-certificering van de apparaten is er begonnen aan de volgende productverbetering, de zogenaamde halfpipe.

Één van de nieuwe mogelijkheden is de draaimodus. De as draait niet langer 360°, maar keert eenvoudig de draairichting om, zodra de vleugel een obstakel raakt. Dit leidt tot een verhoogde meetbetrouwbaarheid, omdat alleen bij een volledig geblokkeerde vleugel de sensor “vol” meldt.

Geavanceerde niveaumeting: de MBA800 met halfpipe

Met de ontwikkeling van de halfpipe voor de MBA800 wordt vooral de hechting van bulkmateriaal op de vleugel tegengegaan. Bulkmateriaal ligt namelijk niet altijd onbeweeglijk in de silo. Tijdens het vullen valt het bulkmateriaal vele meters omlaag en wanneer het wordt verbruikt, trekt het bulkmateriaal bij het naar beneden zakken aan de vleugel. De oplossing: De nieuwe MBA800 met halfpipe beschermt de as en de vleugel tegen vallend bulkmateriaal door een dak dat stevig wordt bevestigd op de montageflens van het apparaat. Voorheen moest zo’n ‘dakje’ vaak in de silo worden voorzien, hetgeen nu overbodig is en te allen tijde zorgt voor een nauwkeurige niveaumeting.

De vleugel in de halfpipe is ook 90° naar beneden gericht en daarom bij uitstek geschikt voor horizontale, zijdelingse installatie in silo’s. Nog een speciaal kenmerk ten opzichte van klassieke modellen is de slanke uitvoering van de beschermbuis, waardoor de materiaalstroom nauwelijks invloed heeft. Een voordeel hiervan is dat het materiaal niet vervormt en vele malen stabieler is. Tevens is het door deze constructie ook bestand tegen zware bulkmaterialen. Deze nieuwe halfpipe kan zelfs direct in de bulkstroom worden geplaatst – het vallende bulkmateriaal heeft geen invloed op de meting. Alleen wanneer een bulkkegel van onder opbouwt, bereikt het bulkmateriaal de vleugel en meldt de MBA800 betrouwbaar terug.

De eenvoudige maar effectieve opstelling van de as en vleugel onder het dak van de halfpipe en in de neerwaartse hoek van 90° kan alleen worden gerealiseerd met de nieuwe draaivleugelserie MBA800 door de stappenmotor – alleen omdat de as niet in slecht één richting draait, maar als een ruitenwisser heen en weer beweegt onder het dak. De uitgekiende combinatie van apparaten toont de onmisbaarheid van een continue analyse en verdere ontwikkeling van de meettechnologie.

Dankzij de nieuwe halfpipe kunnen de moderne MBA800 niveaumeters nu worden gebruikt in nog meer stortgoederen en op posities die voorheen niet mogelijk waren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Van plan tot productie. Het motto van technisch adviesbureau KEMP BV is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP...

Gerelateerde berichten