Search
Close this search box.

RVS ventilator voor de voedingsindustrie

RVS ventilator voedingsindustrie
11 okt 2021  |
Onze klant ontwikkeld machines voor de voedingsindustrie. In de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de materiaaleigenschappen van de onderdelen en componenten.

Nodig zijn robuuste, corrosiebestendige en gemakkelijk te reinigen materialen die bij contact met levensmiddelen noch de smaak, noch de kleur van de producten veranderen. Corrosiebestendig roestvast staal bezit deze eigenschappen. Daarom zijn roestvrije staalsoorten zoals 1.4401 of 1.4404 wijdverspreide en populaire materialen in de voedingsindustrie.

Uitdaging

Een fabriek gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en het vermarkten van hoog kwalitatieve dierenvoeding voor nuts-, sport- en gezelschapsdieren was toe aan een extra productielijn voor dierenvoeding.

In het productie proces worden ingrediënten gemengd in mixers en gekookt waarna ze naar een drooglijn worden getransporteerd om gedroogd te worden alvorens ze verpakt worden. In het verleden hadden ze kunststof droogventilatoren toegepast met een standaard staal gecoate motor. Vanwege de intensieve reinigingscycles van de machines hadden de motoren zwaar te leiden en gingen de lakken loslaten. Deze lakken kwamen in het proces te recht en daardoor hadden ze afkeur van het eindproduct.

De klant was dus opzoek naar een oplossing voor dit probleem.

Oplossing

Voor deze klant hebben wij een ventilator ontwikkeld volledig uit RVS. Dus niet enkel de waaier het huis en de bouten zijn in RVS. Ook hebben we de motor zelf gewikkeld in een RVS omkasting. Een prachtig resultaat dat volledig aan de strenge normen in de voedingsindustrie voldoet.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Slingerland Techniek uit Amersfoort is uw specialist op het gebied van industriële ventilatoren en dat sinds 1990. U kunt rekenen op onze jarenlange ervaring met ventilatiesystemen en luchtverplaatsing. Onze medewerkers beschikken dan ook over een...

Gerelateerde berichten