Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veel aandacht voor voedselveiligheid

fipronilcrisis voedselveiligheid
21 aug 2018  |
De afgelopen maanden is de ‘fipronilcrisis’ veel in het nieuws geweest. De commissie-Sorgdrager stelt dat voedselveiligheid te weinig op de radar stond van de NVWA, het bedrijfsleven en de politiek. Op Industrial Processing beurs is er ruimschoots aandacht voor dit belangrijke thema.

Toegelicht met voorbeelden uit de praktijk van o.a. de verwerking van eieren legt Vincent van der Wel van PENKO Engineering de technologie uit die ervoor zorgt dat in het geval van een terugroepactie de specifieke batch traceerbaar. Aan de hand van een case over het productieproces van babyvoeding maakt Johan Roels namens J-Tec Material Handling het belang van een efficiënte reiniging duidelijk.

Automatisering speelt een cruciale rol in de keten om de voedselveiligheid te bewaken, legt Vincent van der Wel namens Penko Engineering uit. In het geval van een terugroepactie is de specifieke batch traceerbaar doordat het productieproces in kaart gebracht is (vanaf de grondstoffen). Toegelicht met voorbeelden uit de praktijk van o.a. de verwerking van eieren krijgt de bezoeker kennis over de rol, meerwaarde en inzet van technologie.

Johan Roels van J-Tec Material Handling legt juist nadruk op de reductie van de operationele kosten ten gevolge van efficiënte reiniging. Aan de hand van een case over het productieproces van babyvoeding maakt de spreker duidelijk hoe de eindgebruiker de operationele kosten reduceert ten gevolge van een efficiënte reiniging. Ten eerste komt de vraag aan bod: hoeveel tijd kost het om de installatie te reinigen? Ten tweede staat de volgorde van produceren centraal. Daardoor is het risico van contaminerende producten te verkleinen. Ten derde passeren diverse type reinigingen de revue.

Een van deze lezingen bijwonen? Registreer voor een gratis bezoek aan de beurs en meld u aan voor deze lezing.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Plant Partner is een moderne organisatie die is ontstaan vanuit de toenemende vraag voor duurzame innovaties voor de industrie. Middels onze unieke combinatie van baanbrekende artificial intelligence en jarenlange ervaring selecteren wij de meest geschikte...

Gerelateerde berichten