Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lybover rondt nieuwbouw activiteiten af en lanceert uniform verschijningsbeeld

Lybover groep
21 mei 2018  |
BRUGGE - In 33 jaar tijd heeft de familie Boels haar onderneming van een eenmanszaak tot een bedrijvengroep met bijna 200 medewerkers uitgebouwd. Ze hebben inmiddels 7 nichebedrijven in hun portfolio, allemaal KMO’s die zich één voor één profileren als specialisten in het zoeken naar een op maat gemaakte industriële oplossing voor de klant. Om dit alles duidelijk te profileren naar de buitenwereld werd gekozen om onder één verschijningsbeeld in de markt te treden, duidelijk aangevend dat alle activiteiten verder onder de Lybover koepel ontwikkeld worden.

“Met onze Lybover groep willen we extra opportuniteiten creëren en nieuwe medewerkers aantrekken”, aldus Hans en Filip Boels.

Lybover logo BU
Lybover logo BU

De Lybover groep is momenteel nog onbekend bij het grote publiek maar daar willen de gebroeders Boels verandering in brengen. “In 1985 is Luc Boels, ons vader, gestart als zelfstandig vertegenwoordiger van Keller Lufttechnik GmbH maar door de jaren heen hebben mijn broer Filip en ikzelf de eenmanszaak uitgebreid tot een bedrijvengroep. Nu eens deden we een overname, dan weer ontwikkelden we zelf een nieuwe activiteit. Altijd konden we de strategie waarmaken met onze eigen middelen. Vandaag worden door alle bedrijven samen jaarlijks voor méér dan 50Mio. € componenten en installaties verkocht. “ Stelt Hans Boels

In de komende 10 jaar willen de broers Boels meer dan ooit synergie- en schaalvoordelen uitspelen met de Lybover groep. “Elke Business Unit binnen onze groep zit wel eens met klanten aan tafel die ook iets van een andere Business Unit nodig hebben. We willen op deze opportuniteiten inspelen, want in elk van onze Business Units kunnen we zeer gespecialiseerde oplossingen aanbieden. Dit biedt nog heel wat extra groeipotentieel voor onze bedrijvengroep.” Zegt Filip Boels.

De Lybover groep bestaat voortaan uit zes Business Units (tussen haakjes de voormalige namen):

 • RECYCLING: Machines en installaties voor droge scheidingstechnieken (BULK .ID)
 • METAL: Plaatbewerking, constructiewerken en industriële buisleidingen en dit zowel in staal als in inox. (Hafibo Hafinox)
 • AIR: Industriële ontstoffingsinstallaties. (Keller Lufttechnik Benelux – Keller France – Luksal)
 • FIRE: Brandcompartimentering en rook en warmte afvoerinstallaties voor ondergrondse parkings en gebouwen (Keller Benelux)
 • INSTALLATION: Montage en service activiteiten (Lybotech)
 • BULK: Installaties voor opslag en transport van bulkgoederen (Motogroup – site Brugge)

On the wings of engineering

Om deze evolutie meer kracht en duidelijkheid bij te zetten, is men op zoek gegaan naar een nieuw logo dat zowel de missie, visie als waarden van de bedrijven uitstraalt. De nieuwe huisstijl zoekt ook aansluiting bij de evolutie die het bedrijf tijdens de voorbije 10 jaar zelf doormaakte: een zoektocht naar eenvoud. Dit vertaalde zich in zowel een splinternieuwe huisstijl als een nieuwe website.

Er werd gekozen voor een arend omdat de eigenschappen van een arend passen bij het DNA van de medewerkers en hun bijhorende werkwijze:

 • EXPERT: expertise, competentie, leiderschap
 • LONGTERM PARTNERSHIP: teamwerk, samenwerking
 • RELIABLE: betrouwbaarheid, stabiliteit, correctheid
 • DEDICATED: energie, passie, goesting, volhardend, fier, trots
 • DYNAMIC: dynamisch, flexibel, creatief, oplossingsgericht, snel, leergierig

De baseline van Lybover “On the wings of engineering” maakt direct duidelijk wat de sterkte is van de bedrijvengroep en wat de verschillende Business Units met elkaar verbindt.

Nieuw gebouw is toonbeeld voor kwaliteit en aangename werksfeer

Mensen een kwalitatieve en aangename werksfeer aanbieden is één van de doelstellingen van Lybover. In maart namen de medewerkers van de Business Unit Air, Recycling, Metal en Fire hun intrek in het gloednieuwe hoofdkantoor van Lybover. Het gebouw biedt plaats aan een 100-tal medewerkers en heeft een oppervlakte van 2000m². In de nieuwe burelen hebben alle medewerkers een prachtig uitzicht over de groene velden en is er voldoende daglicht. Lybover probeert een werkomgeving te creëren waar mensen graag zijn en die positieve gevoelens opwekt. Daarnaast zijn er ook voldoende vergaderzalen, voorzien met de nieuwste technologieën. In het midden van de nieuwbouw is er een patio en een gezellige zithoek voorzien.

De centrale diensten, zoals Finance , IT en HR werden gecentraliseerd in een bestaand gebouw dat verbonden is met de nieuwbouw. Een ander gebouw werd volledig omgebouwd tot sociale ruimten en ontspanningsruimte voor alle medewerkers. Het algemeen welzijn en de gezondheid van iedereen staan hierbij centraal.

Walhalla voor Ingenieurs

De Lybover groep is terecht het walhalla voor ingenieurs.
“De vele tientallen ingenieurs die bij ons werken, kunnen hun hart ophalen want er dienen zich altijd nieuwe uitdagingen aan in elke Business Unit. Daar we alles op maat van de klant maken en in verschillende sectoren actief zijn, zijn er geen twee projecten hetzelfde”, aldus Hans en Filip Boels.

“We willen elk van onze Business Units ook verder uitbouwen en laten groeien op een rendabele wijze. Hiervoor zijn we op zoek naar bijkomende krachten. (zie onze nieuwe website www.lybover.be) Wie de ambitie heeft om te groeien, heeft goed volk nodig. De projectindustrie is sowieso een sector met nog veel toekomst. Het is altijd een bewuste keuze geweest om enkel gespecialiseerde activiteiten in huis te halen.“

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover BULK is als metaalbedrijf en dynamische KMO al meer dan 65 jaar gevestigd in Brugge. In ‘den beginne’ werden roomijsmachines voor uitvoer naar Congo gemaakt. Al snel werd overgestapt naar de fabricage van transportbanden...

Gerelateerde berichten