Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Parker Hannifin viert 100-jarig bestaan

Parker Hannifin viert 100-jarig bestaan
15 mrt 2017  |
OLDENZAAL - Parker Hannifin Corporation (NYSE:PH), wereldwijd marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën, viert vandaag haar 100e verjaardag na de oprichting van het bedrijf op 13 maart 1917 en heeft voor deze gelegenheid een special jubileum website gelanceerd (www.parker.com/centennial).

“Dit jaar eren we ons verleden en alles wat we de afgelopen 100 jaar bereikt hebben en vieren we de mensen, onze cultuur en waarden die Parker gemaakt hebben tot het bedrijf wat we nu zijn, “ aldus Tom Williams, CEO van Parker Hannifin. “Onze zeer gewaardeerde medewerkers zijn de basis van het succes van Parker en dat zullen ze ook in de komende 100 jaar zijn.”

De Parker Appliance Company, een producent van pneumatische remsystemen en lekvrije fittingen, is opgericht door de visionaire ingenieur Arthur Parker, die samen met zijn compagnon Carl Klamm in een klein werkplaatsje in Cleveland, Ohio, zijn producten ontwikkelde.

Het eerste patent dat op Arthurs naam kwam, was een hydraulische component dat de snelheid regelde van elektrische generatoren. In de eeuw die volgde heeft Parker meer dan 8000 patenten geregistreerd voor innovaties in veel uiteenlopende industriële, mobiele en medische marktsegmenten.

Het ondernemerschap van Arthur Parker is diep geworteld in de Parker organisatie met meer dan 55.000 medewerkers die dagelijks nieuwe wegen proberen te vinden om onze klanten te helpen en hun productiviteit en winstgevendheid te verbeteren met innovatieve en

grensverleggende technologieën. De cultuur van Parker is voor een groot gedeelte gebaseerd op de uitgesproken filosofie van Arthur Parker die hij zelf uitsprak tijdens een toespraak voor zijn personeel in de jaren ’30. “Ons succes is gebaseerd op eerlijk zakendoen, hard werken,gecoördineerde inspanningen en het leveren van kwaliteitsproducten.”

Gedurende 100 jaar hebben de oplossingen van Parker gezorgd voor vele sprongen in de techniek en de vooruitgang gestimuleerd in productietechnieken, het ontdekken van de ruimte en innovaties in vrijwel iedere bewegende machine die door mensen is geproduceerd.

Vandaag de dag biedt Parker 9 technologieen, waarmee honderdduizenden klanten worden bediend in elke regio in de wereld. Onze producten zijn aanwezig op vrijwel alles wat beweegt met hoogtechnologische componenten en systemen die gecontroleerde bewegingen en vloeistof- en gasstromen realiseren voor een zeer breed spectrum van verschillende marktsegmenten. Parker heeft meer dan 300 fabrieken in meer dan 50 landen en meer dan 13.000 verkooppunten wereldwijd, waarvan 3.000 ParkerStores.

“Parker raakt mensen in elk onderdeel van hun leven. Of je nu in je auto rijdt, in een vliegtuig zit, met je smartphone belt of zelfs een glas water drinkt, overal kom je in aanraking met Parker, aldus Lee Banks, COO van Parker. “We blijven waarde toevoegen voor onze klanten door gezamenlijk nieuwe systemen te ontwikkelen, door onze dienstverlening te blijven verbeteren en door de beschikbaarheid van onze producten zo geruisloos mogelijk te laten verlopen via onze distributie en e-business kanalen. Parker wil in de toekomst een relevante bijdrage aan de wereld blijven leveren, net zoals we dat in de afgelopen eeuw gedaan hebben.”

Wanneer we naar de toekomst kijken zullen we die bijdrage leveren dankzij onze engineering expertise en nieuwe innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van sensoren en het ‘Internet der Dingen’, met medische applicaties en draagbare robotpakken, met oplossingen voor onze energie uitdagingen zoals ‘grid-tie’ batterijopslag en hernieuwbare energie en schoon drinkwater dankzij geavanceerde filtratie systemen.

Parker zal haar 100 jarige jubileum vieren met diverse evenementen gedurende het jaar, waarbij we onze waardering zullen uitspreken naar onze medewerkers, klanten, aandeelhouders en onze naaste omgevingen. In Nederland zullen de festiviteiten zich, naast ‘verjaardagspartijtjes’ op onze diverse locaties, toesptitsen op een groots evenement op onze vestiging in Hendrik-Ido-Ambacht van 28 tot en met 30 september 2017.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Parker Hannifin is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van technologieën, systemen en componenten op het gebied van aandrijving, besturing en procesbeheersing. Parker levert producten in negen technologiën: hydrauliek, pneumatiek, slangen&koppelingen, afdichtingen, procesbeheersing,...

Gerelateerde berichten