Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mechanisch transport

Innovaties op het gebied van mechanische transportsystemen voor toepassing in de stortgoed- en procesindustrie

Er zijn veel soorten mechanische transportsystemen beschikbaar welke worden ingezet in overeenstemming met de verschillende behoeften en eigenschappen van de te transporteren droge bulkgoederen. Voorbeelden van mechanische transportsystemen zijn: bandtransporteurs, (flexibele) schroeftransporteurs, triltransporteurs, elevatoren, aero-mechanische transporteurs, spiraaltransporteurs en pijptransporteurs. Deze Techniek Zone biedt inzicht in de nieuwste innovaties op het gebied van mechanische transportoplossingen voor de verwerking van droge stoffen, zoals poeders, granulaten of korrels.

mechanisch-transportsysteem-schroeftransporteur

Een transportsysteem omvat één of meer mechanische apparaten die worden gebruikt om goederen van het ene naar het andere punt te verplaatsen. Deze systemen spelen een belangrijke rol in verschillende industriële en productie processen waar ze kunnen worden gebruikt tijdens de productie of opslag van producten. Een transportsysteem kan ook worden gebruikt in verpakkings- en transportsystemen.

Mechanisch transport is de grootste innovatie in het transporteren van bulkgoederen van de afgelopen decennia. Met een doorstroomsnelheid tot 3500 kg/uur kan mechanisch transport bijna elk transportvolume in de voedingsmiddelenindustrie aan.

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een transportsysteem is de mogelijkheid om snel en efficiënt zware of grote goederen te vervoeren. Deze apparaten zijn veel veiliger voor het tillen van zware objecten en kunnen veel sneller werken dan mensen als het gaat om het verplaatsen van honderden of duizenden kleinere materialen. Veel transportsystemen zijn ook in hoge mate verstelbaar en kunnen worden ontworpen of aangepast om aan de eisen van elk proces te voldoen.

Voor het transporteren van poeders en bulkmaterialen zijn er verschillende manieren en apparatuur beschikbaar, waaronder schroeftransport, aeromechanische transportbanden en vacuum transport.

Tegenwoordig wordt schroeftransport in veel uitvoeringsvormen gebruikt voor het transport van zowel los als klevend stortgoed. Qua werkwijze en gebruik moet een onderscheid werden gemaakt in schroeven voor horizontaal of hellend transport en schroeven voor verticaal transport.

Mechanisch transport via een luchtstroom is geschikt voor het overbrengen van poeder zonder een externe luchttoevoer. Aero wil zeggen dat de materialen vervoerd worden door de luchtstroom. Mechanisch transport betekent dat de luchtstroom circuleert door middel van een kabel met schijven. Aeromechanisch transport wil dus zeggen dat materialen vervoerd worden door een luchtstroom die opgewekt wordt door een kabel met schijven.

Het transporteren van poeders en granulaten vanuit één of meer bronnen naar een ontvangstpunt kan door vacuüm- of zuigtransport. Door het werken met een onderdruk is er geen productlekkage, waardoor dit systeem vooral geschikt is voor de verwerking van toxische en andere schadelijke producten. De aanzuiging wordt verzorgd door een productventilator of vacuümblower.

Mechanisch transport maakt het mogelijk om poeders en bulkmaterialen te vervoeren zonder het product te beschadigen. De keuze van de transportmethode wordt gemaakt op basis van de eigenschappen van uw poeders en stortgoederen, de transportafstand en het gewenste debiet.

Voor kwetsbare bulkmaterialen met een hoge doorvoer en een lange transportafstand is de bandtransporteur de beste keuze. Bij hetzelfde type stortgoed, maar met een lage doorstroomsnelheid en een korte afstand, is de triltransportband daarentegen meer geschikt voor het proces. De triltransportband is echter niet geschikt voor de behandeling van kleefstoffen.

Andere kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden, zijn productretentie, gemak van implantatie en vereiste inperking. Om een hoge mate van insluiting te bereiken, is het aan te raden om te kiezen voor een aeromechanische transportband of een triltransportband. De bandtransporteur en emmerelevator zijn mechanische transportsystemen voor het bevorderen van de automatisering van uw productielijnen.

Schrijf je in en ontvang ons nieuws

Mis, net als 10000+ andere lezers, niets meer van de (technische) ontwikkelingen binnen de stortgoed-verwerkende industrie (gratis!).

Door je aan te melden voor onze lijst, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Artikelen over Mechanisch transport

Onze laatste e-mail campagnes voor Mechanisch transport

  • Mechanisch, pneumatisch en triltransport van droge bulkgoederen 10 maart 2020 download
  • Mechanisch, pneumatisch en triltransport van droge bulkgoederen 11 september 2019 download
  • Mechanisch, pneumatisch en triltransport van droge bulkgoederen download
  • Mechanisch, pneumatisch en triltransport van droge bulkgoederen – 14 maart 2018 download

Experts for Mechanisch transport

40 jaar ervaring in het produceren en ontwerpen van flexibele verbindingen voor industriële toepassingen voor Food, Feed, Pharma, chemie en lucht. Door het combineren van al die ervaring en kennis uit verschillende industriën waarin hij actief is geweest Zijn doel is om door continue te blijven onderzoeken en experimenteren producten te kunnen maken die gecertificeerd zijn en altijd volgens de laatste wet- en regelgeving voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsstandaard. ‘Door mijn brede interesse in techniek zie ik een uitdaging in altijd op zoek te gaan naar nieuwere en betere oplossingen.’
Lees meer

Uitgelichte video

Evenementen

Events