Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Verpakking

Innovaties op het gebied van Verpakkingstechniek voor toepassing in de stortgoed- en procesindustrie

Verpakkingssystemen vormen een essentiële schakel binnen ieder bedrijf. Niet alleen zijn zij mede bepalend voor het rendement van de productie, ook zorgen zij voor de uitstraling en kwaliteit van het product en de stiptheid van leveringen. Technisch goed doordachte machines (van eenvoudige semiautomatische verpakkingslijnen tot en met volledig automatische verpakkingslijnen) gemaakt met kwalitatief hoogstaande onderdelen bieden u de garantie op zorgeloos verpakken.

verpakkingstechniek-stortgoederen-bulktech-big-bag-handling

Een verpakkingsmachine is een systeem dat producten verpakt en is beschikbaar in uiteenlopende ontwerpen. Verpakkingsmachines zijn ontworpen om goederen in zakken te verpakken. Bekende verpakkingsmachines zijn kartonneermachines, vacumeermachines, dieptrekkers, thermovormers en traysealers. Deze types zijn weer verder onder te verdelen in horizontale en verticale toepassingen.

Er zijn meerdere soorten verpakkingssystemen, de bekende verpakkingssystemen zijn bijvoorbeeld:

 • Kartonneermachines
 • Vacumeermachines
 • Dieptrekkers
 • Thermovormers
 • Traysealers

Ook zijn er verschillende soorten zakkenvulmachines voor verschillende processen en industrieën.

 • Bulkzakvulmachines
 • Vormvul- en sluitmachines voor zakken
 • Openmond zakkenvulmachines
 • Vulmachines voor ventielzakken

De term palletiseren omvat alle processen waarbij goederen op pallets worden geladen voor vervoer of opslag. Het doel is grondstoffen of producten samen te voegen tot zo uniform mogelijke verpakkingseenheden, zodat ook grote hoeveelheden efficiënt vervoerd kunnen worden met palletwagens en stapelaars. De gepalletiseerde goederen vormen stabiele eenheden waarmee de beschikbare opslagruimte efficiënt kan worden benut.

Bij het palletiseren zijn twee dingen het belangrijkst.

 • De verdeling van de goederen
 • Het vastzetten van de goederen

De last mag niet gaan schuiven of samengedrukt worden. Naast de keuze van de juiste pallet is het vooral belangrijk dat deze gelijkmatig beladen wordt en dat u zich aan de toegestane draaglast houdt.

Deze Techniek Zone geeft een overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken.

Schrijf je in en ontvang ons nieuws

Mis, net als 10000+ andere lezers, niets meer van de (technische) ontwikkelingen binnen de stortgoed-verwerkende industrie (gratis!).

Door je aan te melden voor onze lijst, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Artikelen over Verpakking

Onze laatste e-mail campagnes voor Verpakking

 • Innovaties op het gebied van Verpakkingstechnologie 12 mei 2020 download
 • Innovaties op het gebied van Verpakkingstechnologie download
 • Innovaties op het gebied van Verpakkingstechnologie – 14 juni 2017 download
 • Innovaties op het gebied van Verpakkingstechnologie download

Experts for Verpakking

40 jaar ervaring in het produceren en ontwerpen van flexibele verbindingen voor industriële toepassingen voor Food, Feed, Pharma, chemie en lucht. Door het combineren van al die ervaring en kennis uit verschillende industriën waarin hij actief is geweest Zijn doel is om door continue te blijven onderzoeken en experimenteren producten te kunnen maken die gecertificeerd zijn en altijd volgens de laatste wet- en regelgeving voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsstandaard. ‘Door mijn brede interesse in techniek zie ik een uitdaging in altijd op zoek te gaan naar nieuwere en betere oplossingen.’
Lees meer
Gerard van Schoten werkte onder veel verschillende andere titels voordat hij zijn huidige titel van managing director bereikte, en tevens technisch advies geeft. Hij is verantwoordelijk voor verkoop en technische ondersteuning over de hele wereld. Hij werkt sinds 2011 bij HETHON waar hij begon als monteur, dit is de strategie die het bedrijf nastreeft: zich alle lagen van het bedrijf eigen maken. Zo leren mensen bottom-up denken. In zijn werk reist hij de hele wereld over voor ondersteuning en advies aan klanten en agenten. Technologie, mensen, relaties en samenwerking hebben altijd zijn interesse gehad. De manier van werken met en het ondersteunen van klanten is altijd mensgericht. Het grote vermogen van Gerard is om zich in te leven in elke laag die nodig is in een proces. Hij kent de werking van de producten door en door en is een expert op het gebied van moeilijk stromende stoffen. Als geen ander kan hij klantuitdagingen vertalen naar HETHON-collega’s van Engineering en verkoop. HETHON heeft samen met zijn collega’s wereldwijd bijna 50 jaar ervaring in de behandeling van poeder en vloeistoffen.
Lees meer

Uitgelichte video

Evenementen

Events