Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zeefmachine voor binnenkomende bulkpoeders

Zeefmachine voor binnenkomende bulkpoeders
17 aug 2018  |
Kemira Chemicals (UK) Ltd. (Kemira), onderdeel van chemiegroep Kemira Oyj, is producent van geavanceerde chemicaliën voor industriële toepassingen. Op zijn productielocatie in Ellesmere Port in het Verenigd Koninkrijk produceert Kemira verschillende coagulanten voor de behandeling van afvalwater.

Zoals met alle Kemira-producten is alleen de hoogste kwaliteit aanvaardbaar, iets dat wordt weerspiegeld door de hoge kwaliteit van de grondstoffen en de verwerkingsapparatuur die bij de productie wordt gebruikt. Bij het zoeken naar een oplossing voor het screenen van binnenkomende bulkpoeders nam Kemira contact op met Russell Finex – wereldwijd producent van chemische zeef- en filtratieapparatuur.

Kemira had problemen ondervonden met verontreiniging in het chemisch productieproces. Chemische bulkgrondstoffen bevatten vaak verontreiniging die apparatuur zoals reactoren, pompen en kleppen kan beschadigen. Grondstoffen zoals aluminiumhydraatpoeder worden via transportbanden in de productielijn geladen. Dit is een veel voorkomende oplossing voor het laden en overbrengen van bulkmaterialen en -poeders in verschillende stadia van de productie. Of het nu gaat om binnenkomende grondstoffen, het overbrengen van materialen van de ene lijn naar de andere, of het verplaatsen van verpakte eindproducten, bandtransportsystemen worden gebruikt in alle sectoren en toepassingen en, hoewel deze systemen grote hoeveelheden product snel kunnen vervoeren, dienen de materialen die ze vervoeren wel worden gescreend voor gebruik.

De oplossing voor Kemira was om een trilzeef, de Russell Compact Sieve®, te installeren als onderdeel van de opstelling voor binnenkomende materiaal. Deze industriele trillende zeef heeft een compact ontwerp, en kan gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande transportopstellingen. Het materiaal wordt vanuit een tanker op de transportband geladen, waar het naar de productlijn wordt getransporteerd voor gebruik bij de productie van geavanceerde chemicaliën. Om schade aan reactoren en andere apparatuur te voorkomen, en de kwaliteit van de geproduceerde chemicaliën te waarborgen, wordt de trilzeef gebruikt om overmaatse verontreiniging te verwijderen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten