Search
Close this search box.

Aandrijfoplossingen voor doorlopende transportbanden

NORD-belt-conveyors - Aandrijfoplossingen voor doorlopende transportbanden
11 jul 2019  |
NORD DRIVESYSTEMS biedt krachtige aandrijfsystemen voor het transport van stortgoederen. De systemen kenmerken zich door de maximale betrouwbaarheid, veiligheid en robuustheid en zorgen voor een soepele werking, zelfs onder de zwaarste omgevingsomstandigheden.

De behandeling van bulkgoederen stelt hoge eisen aan riemtransportbanden en de bijhorende aandrijftechniek. In functie van de transportrichting, de volumestroom, de lengte van de transportband en het type is telkens een andere transportband nodig. De betrouwbare en robuuste NORD-aandrijfsystemen zorgen voor een ononderbroken materiaalstroom. Ze garanderen een nauwkeurige, dynamische materiaalstroom die individueel regelbaar is. 

Riemtransportbanden zijn transportsystemen die gebruikt worden voor het continu transport van algemene goederen en bulkmaterialen, bijvoorbeeld in de mijnbouw, machinebouw of in de kunststof- en papierrecycling. Er kunnen vooral grote transportlengtes, hoeveelheden en snelheden mee worden gerealiseerd. De riemtransportbanden zijn voorzien van een doorlopende rubberen of plastic riem en trekelementen die de robuustheid garanderen. De transportband loopt over minstens twee trommels, waarbij ten minste één trommel wordt aangedreven en deze zo de transportband doet bewegen.

Industriële tandwielkasten voor speciale vereisten

Bij de duurzame en onderhoudsarme MAXXDRIVE industriële tandwielkasten wordt de lagers en hun afdichting via de UNICASE-behuizing in één bewerking geproduceerd. Ze zijn ideaal voor grote transportbanden met een grote capaciteit. De nieuwste generatie MAXXDRIVE® XT is aangevuld met een voor de toepassing geoptimaliseerde tweetraps kegelwielreductor. Dat is ideaal voor riemtransportbanden in toepassingen met een hoge capaciteit zoals de bulkverwerking en de mijnbouw. Het vermogens- en snelheidsbereik is speciaal aangepast aan de behoeften van de doelsector.

In steengroeven zijn de krachtige industriële tandwielkasten, zoals die uit het NORD DRIVESYSTEMS-gamma, nodig om de transportbanden aan te drijven.  Beeldbron: NORD DRIVESYSTEMS
In steengroeven zijn de krachtige industriële tandwielkasten, zoals die uit het NORD DRIVESYSTEMS-gamma, nodig om de transportbanden aan te drijven. Beeldbron: NORD DRIVESYSTEMS

Dankzij hun twee versies kunnen rechte of kegelwielreductoren met flens- of opbouwbehuizing parallel of loodrecht op de as gemonteerd worden van de transportbanden. Ze kunnen worden gecombineerd met een IE3hoogrendementsmotor in voetmontage op een motorblok of -frame en worden met de motor verbonden door middel van een hydraulische koppeling. Aangezien de meeste transportbandtoepassingen gepaard gaan met stofontwikkeling, bestaat er explosiegevaar als de stof ontvlambaar is. In dit geval worden motoren en motorreductoren met een aangepaste bescherming tegen explosies ingezet, die NORD volgens individuele eisen uit het modulaire programma samenstelt.

NORD-belt-conveyors - Aandrijfoplossingen voor doorlopende transportbanden
Aandrijfoplossingen voor continue transportbanden met riemtransportbanden moeten robuust zijn. Beeldbron: NORD AANDRIJFSYSTEMEN


Het praktische onderhoudspakket van NORD – een combinatie van beschermende maatregelen en controlesystemen -zorgt ervoor dat de investering ook onder zware omgevingscondities, zoals continu gebruik, stof en weersomstandigheden, gegarandeerd blijft opbrengen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

NORD Drivesystems biedt, als ontwikkelaar en producent van aandrijftechnologie, werk aan circa 2.900 werknemers en is één van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van all-in, veelomvattende aandrijfoplossingen. Het leveringsprogramma van NORD varieert van standaard aandrijvingen tot...

Gerelateerde berichten