Markten

Droge bulkmaterialen, poeder en granulaten worden op grote schaal bewerkt en verwerkt in de procesindustrie. Specifieke procestechniek is essentieel voor het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct. Innovaties binnen deze maakindustrieën zijn beschikbaar voor de volgende sectoren:

Voedingsmiddelen

Voedingsverwerkende industrieën verwerken vaak grote hoeveelheden bulkmaterialen zoals graan, suiker, meel, zuivelproducten, specerijen en zetmeel.

Lees meer

Zuivelindustrie

In de zuivelindustrie worden melk en melkproducten op industriële wijze verder verwerkt tot producten. Deze zuivelproducten worden geproduceerd in zuivelfabrieken. In de zuivelfabriek wordt door hulp van procesinstallaties en automatisering van koemelk (of andere soorten melk) een zuivelproduct gemaakt.

Lees meer

Diervoeder

De behoefte aan efficiënte en flexibele procesoplossingen in de mengvoederindustrie groeit hard, doordat de schaalgrootte van veehouderijen blijft toenemen.

Lees meer

Meststoffen

De handling en opslag kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van meststoffen in bulk. Hierdoor is het belangrijk om hiermee bewust om te gaan.
Lees meer

Chemische industrie

Onder de chemische industrie wordt verstaan: een deelgebied van de procesindustrie waar producten worden vervaardigd door middel van chemische veranderingen aan bestaande (grond-)stoffen.
Lees meer

Kunststoffen

Kunststofverwerking kan worden gedefinieerd als het proces waarbij de grondstoffen van kunststoffen worden bewerkt tot (halffabricaten) producten.
Lees meer

Farmaceutische industrie

Farmaceutische verwerking is het proces van geneesmiddelenproductie, en kan worden opgesplitst in een reeks eenheidsbewerkingen, zoals mengen, granuleren, malen, coaten, tabletpersen, vullen en andere.
Lees meer

Mineralen

De verwerking van mineralen, ertsen of steen vraagt om een goed doordacht productieproces. De inrichting van productieprocessen in de procesindustrie wordt voor en significant deel bepaald door de grondstoffen.
Lees meer