De schaalgrootte van veehouderijen blijft toenemen. De behoefte aan efficiënte en flexibele procesoplossingen in de mengvoederindustrie groeit daardoor eveneens.
Diervoeder producenten hebben te maken met allerlei regels op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid, voedselveiligheid en milieu.
Voorbeelden hiervan zijn:
HACCP-systeem – Het HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem. Bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Van elke fase in de productie brengt het bedrijf in kaart wat er fout kan gaan en hoe dit kan worden voorkomen.
GMP Plus certificering – De productie van gezond diervoeder is de gedeelde verantwoordelijkheid van de hele keten. Met het GMP+ certificatieschema laten bedrijven zien veilig en duurzaam te werken. Daarnaast kunnen zij een beroep doen op de kennisbronnen en trainingen van GMP+ International.