Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Gpi levert additievenlijn voor Lamb Weston/Meijers nieuwe fabriek in Kruiningen

8 sep 2022  |
“Gpi is een enthousiaste club met kennis van zaken, en staat voor een goede samenwerking!”

‘Wij zien geen aardappel, we zien meer. We zien kansen. Kansen om de groeiende wereldbevolking te voeden, kansen op nieuwe producten voor onze klanten en nieuwe productiewijzen.’ Met deze boodschap laat Lamb Weston/Meijer (LWM) ons met haar onderneming kennismaken. Lamb Weston/Meijer is een van ’s werelds grootste aardappelverwerkers en bekend van de diepgevroren gecoate en ongecoate frites en andere aardappelproducten zoals aardappelvlokken en speciaal gevormde producten, zoals de Twisters en Crisscuts. Met de bouw van een nieuwe vlokkenfabriek ter uitbreiding van de bestaande productielocatie in Kruiningen, kan de jaarlijkse productiecapaciteit met 180.000 ton verhoogd worden. Hiermee komt LWM tegemoet aan de stijgende vraag naar gedroogde aardappelvlokken. Gpi De Gouwe heeft het additieven preparatie systeem voor de nieuwe locatie mogen leveren.

“Er is wat tijd aan vooraf gegaan om tot het definitieve additievenlijn ontwerp te komen, maar dit heeft geresulteerd in een additieven aanmaak systeem dat perfect aansluit aan de wensen van de klant” aldus Leo Smits, Manager Sales Design bij Gpi De Gouwe. Het systeem voegt gemakkelijk en gebruiksvriendelijk additieven toe aan de aardappelvlokken, zodat de constante productkwaliteit van de aardappelproducten het hele jaar door gegarandeerd is. Aardappelen zijn een natuurproduct waarvan de kwaliteit afhankelijk is van de omstandigheden gedurende de groei van de aardappel en het oogstseizoen. Toevoeging van zogenaamde additieven (bijvoorbeeld emulgatoren) zijn van belang voor behoud van een constante kwaliteit van het eindproduct. Aan de aardappelvlokken die in de nieuwe fabriek geproduceerd zullen gaan worden, kunnen additieven via Gpi’s nieuwe additieven systeem eenvoudig en nauwkeurig gedoseerd toegevoegd worden aan het aardappelzetmeel.

Het additieven preparatie systeem (additiveline) voor de nieuwe fabriek bestaat onder andere uit Big Bag losstations, vacuüm transportsystemen, doseer- en mengtanks, kantelbakken en benodigd leidingwerk, en dit alles geheel van rvs. De keuze om met Gpi in zee te gaan was eenvoudig. “Gpi denkt goed mee, wat het ontwerp ten goede komt en de budgettair aantrekkelijke offerte inclusief planning was snel binnen. Bovendien is Gpi De Gouwe een open, eerlijk en goed georganiseerde onderneming” zo laat Richard van de Sande, Project Manager Lamb Weston/Meijer weten. “We kijken terug op een zeer fijne samenwerking met een eindresultaat waar beide bedrijven trots op mogen zijn” aldus Alexander Kraaijkamp, Managing Director Gpi De Gouwe.

Fabriek met oog voor de toekomst

Duurzaamheid staat bij Lamb Weston/Meijer hoog op de agenda. Bij alles wat zij doen, van aardappelteelt tot slimme verwerking van hun producten, heeft zij als doel dit op een zo efficiënt mogelijke manier te doen waarbij het milieu zo min mogelijk belast wordt.

De nieuwe fabriek stelt LWM in staat om minder uitstoot te produceren. “Dit is cruciaal voor onze duurzaamheidsstrategie. Deze investering versterkt Lamb Weston/Meijers wereldwijde positie en maakt onze groeiambitie, nieuwe productinnovatie en verbeterde service aan klanten mogelijk” aldus Marc Schroeder, CEO Lamb Weston/Meijer in een persbericht.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Gpi De Gouwe ontwikkelt en produceert rvs procesapparatuur voor bedrijven actief in de food-, cosmetische- en farmaceutische industrie. We begrijpen de processen en uitdagingen van onze klanten en onze gegarandeerde proces apparatuur voegt waarde toe...