Zoek
Sluit dit zoekvak.

Instrumentatie en besturing

Alle apparatuur of systemen voor het verwerken en hanteren van poeder en stort- goederen vereisen een zekere mate van bewaking en controle. Hoe complexer een industrieel proces wordt, hoe kritischer het wordt dat het correct wordt bestuurd en gecontroleerd, en dit is waar instrumentatie en controlesystemen cruciaal zijn.

In industriële processen moeten besturingen reageren op explosies, systeemblokkades, zeefschermbreuken, metaaldetectoren, oververhitte fabrieken, etc. De juiste actie ondernemen om systeemschade te voorkomen of de productkwaliteit in gevaar te brengen.

Om de efficiëntie van industriële processen te waarborgen is het van essentieel belang dat hogen eisen worden gesteld aan de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de instrumenten die toegepast worden. Meten, wegen, positioneren, registreren en regelen zijn sleutelparameters voor elk industrieel proces.

Procesbesturing of procesautomatisering is het automatiseren en besturen van productieprocessen en andere processen in bedrijven om deze effectiever te laten verlopen en het rendement van de organisatie te verhogen. Procesautomatisering wordt onder andere toegepast in een productieomgeving.

Het besturen van batchprocessen vergt specifieke kennis van procesautomatisering. Dit kan veel efficiënter onder andere door het optimaal inzetten van productiemiddelen binnen uw productieplanning. Kortom meer productie met dezelfde procesinstallatie.

Standaard

ISA-88 voor batchprocessen is de enige standaard op het gebied van industriële software ontwikkeling welke is uitgegeven door de ISA. Niet voor niets is dit juist voor de automatisering van batchprocessen ontwikkeld; software voor batchprocessen is immers in verreweg de meeste gevallen het meest complex. Vaak is naast het automatiseren van het proces, wegens wettelijke bepalingen ook nog registratie en rapportage noodzakelijk. Een fout in een batchproces is vaak moeilijk te herstellen.

Het bepalen van het exacte niveau en de vulsnelheid van stortgoederen kan een uitdaging zijn, vooral in kleine schepen. Met zeer hoge vulsnelheden van ca. 200-400 mm/s, afhankelijk van de gebruikte pomp, vereisen kleine vaten een snelle en nauwkeurige niveaumeting om overvulling te voorkomen.

Niveaumeting van stortgoederen brengt grote uitdagingen met zich mee.

Deze uitdagingen omvatten:

De vorm van het materiële oppervlak: De vaste stoffen die worden gemeten, kunnen poeders van zeer kleine grootte zijn of te groot zijn met puntige randen.

Materiaalkenmerken: Stortgoederen kunnen fijne poeders ter grootte van een micron zijn of grote poeders met scherpe randen.

De rusthoek van vaste stoffen Stortgoederen in een vat hebben geen horizon- taal vlak oppervlak. Ze hebben over het algemeen een hoekige oppervlaktevorm die bekend staat als de rusthoek, die kan veranderen afhankelijk van de vul- en ontladingsinstellingen.

Bulkdichtheidsverschillen Het kan moeilijk zijn om een nauwkeurige waarde te kennen voor het stortgewicht voor materialen zoals maïs en meel die van seizoen tot seizoen variëren en afhankelijk zijn van het specifieke gewas en mengsel.

Stof in het vaten Sommige materialen genereren grote hoeveelheden stof tijdens het vullen en uitwerpen.

Deze uitdagingen hebben te maken met het omzetten van een afstands- of niveaumeting naar volume of gewicht. Anderen betwisten de betrouwbaarheid van de gekozen niveaumeettechniek.

Vochtmeting is essentieel voor de productie vanaf het eerste proces tot het stadium van het eindproduct. Het meten en controleren van vocht kan de transportkosten verlagen door het transport van overtollig water en vochtbeheersing dat voorkomt dat producten bevriezen tijdens verzending en transport.

Meting van het vochtgehalte gedurende het hele productieproces levert ook kostenbesparingen op in energie- en brandstofkosten en minder product verspilling.

Wanneer een meting buiten de tolerantie valt, kan een snelle automatische of handmatige aanpassing worden gemaakt om bulkmaterialen correct te laten bewegen voordat kostbare tijd verloren gaat en afval wordt geproduceerd.

Vochtmetingen in bulkstromen worden veelal uitgevoerd met NIR- of microwave- analyzers. Vocht meten met microgolven is een contactmeting, waardoor de sensoren snel kunnen slijten bij schurende materialen. Een NIR-analyzer is geen contact meting, maar is gevoelig voor omgevingslicht. Ook meten zij vocht vooral aan de oppervlakte van het product.

Schrijf je in en ontvang ons nieuws

Mis, net als 10000+ andere lezers, niets meer van de (technische) ontwikkelingen binnen de stortgoed-verwerkende industrie (gratis!).

Door je aan te melden voor onze lijst, ga je akkoord met onze voorwaarden.

Artikelen over Instrumentatie en besturing

Onze laatste e-mail campagnes voor Instrumentatie en besturing

  • Meet- & Regeltechniek – E-Special – 14 december 2021 download
  • Innovaties op het gebied van meet- en regeltechniek – 11 december 2019 download
  • Innovaties Op Het Gebied Van Meet- En Regeltechniek download
  • Innovaties op het gebied van Meet- en Regeltechniek download

Experts for Instrumentatie en besturing

Sinds 2010 Directeur-Eigenaar van Optyl en meer dan 15jaar ervaring in de analyse branche. Als solide partner in het stof en stofmeting segment, bied Optyl verschillende oplossingen voor uw stofprobleem met de nadruk op meten en kwantificeren. Niet enkel op een bureau kom je hem tegen maar zeer zeker in the field en op de schoorstenen om samen met de klant een oplossing uit te werken. Engineering en ontwikkeling worden persoonlijk door hem geleid en begeleid.
Lees meer
Gerard van Schoten werkte onder veel verschillende andere titels voordat hij zijn huidige titel van managing director bereikte, en tevens technisch advies geeft. Hij is verantwoordelijk voor verkoop en technische ondersteuning over de hele wereld. Hij werkt sinds 2011 bij HETHON waar hij begon als monteur, dit is de strategie die het bedrijf nastreeft: zich alle lagen van het bedrijf eigen maken. Zo leren mensen bottom-up denken. In zijn werk reist hij de hele wereld over voor ondersteuning en advies aan klanten en agenten. Technologie, mensen, relaties en samenwerking hebben altijd zijn interesse gehad. De manier van werken met en het ondersteunen van klanten is altijd mensgericht. Het grote vermogen van Gerard is om zich in te leven in elke laag die nodig is in een proces. Hij kent de werking van de producten door en door en is een expert op het gebied van moeilijk stromende stoffen. Als geen ander kan hij klantuitdagingen vertalen naar HETHON-collega’s van Engineering en verkoop. HETHON heeft samen met zijn collega’s wereldwijd bijna 50 jaar ervaring in de behandeling van poeder en vloeistoffen.
Lees meer
40 jaar ervaring in het produceren en ontwerpen van flexibele verbindingen voor industriële toepassingen voor Food, Feed, Pharma, chemie en lucht. Door het combineren van al die ervaring en kennis uit verschillende industriën waarin hij actief is geweest Zijn doel is om door continue te blijven onderzoeken en experimenteren producten te kunnen maken die gecertificeerd zijn en altijd volgens de laatste wet- en regelgeving voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsstandaard. ‘Door mijn brede interesse in techniek zie ik een uitdaging in altijd op zoek te gaan naar nieuwere en betere oplossingen.’
Lees meer

Uitgelichte video

Evenementen

Events