Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Emsland Group ontdekt diversiteit Dinnissen

Emsland Group ontdekt diversiteit Dinnissen
18 jun 2024  |
Hoe Emsland Group bij Dinnissen terecht is gekomen? Via een leverancier ontvingen ze een centrifugaal zeefmachine, zonder ooit van Dinnissen gehoord te hebben. Toen deze zeefmachine naar behoren werkte, was Emsland Group benieuwd naar de machinebouwer achter dit apparaat. Via het machinenummer achterhaalden ze de naam van Dinnissen.

Vandaag de dag heeft Emsland Group meerdere machines van Dinnissen in gebruik: van een Big Bag Losstation tot een Feeder Valve en van een transportschroef tot een centrifugaalzeef en meer. Deze machines staan op de locatie in Kyritz, een fabriek volledig ingericht voor het verwerken van aardappelen tot kwalitatief aardappelzetmeel. 

Emsland Group is al meer dan 90 jaar een toonaangevende speler in de zetmeelindustrie. Deze internationale organisatie zit in meer dan 100 landen, maar vindt zijn oorsprong in Duitsland. Het motto van Emsland Group? Using nature to create. Ze telen hun aardappelen zo dicht mogelijk bij de verwerkingslocaties en in samenwerking met onderzoeksinstellingen en leveranciers werken ze aan duurzame landbouwpraktijken die een milieuvriendelijk productieproces mogelijk maken. Op de locatie in Kyritz wordt al vanaf 1873 zetmeel geproduceerd. In 1991 neemt Emsland Group de fabriek over. Vanaf dat moment worden naast zetmeel, ook andere waardevolle bestanddelen van de aardappel geëxtraheerd en verwerkt. In totaal verwerkt deze vestiging tussen de 230.000 en 250.000 ton aardappelen per jaar.

IMG_2724.jpg

“De verwerkingssnelheid voldoet aan onze eisen. Ook voor de medewerkers is de zeefinstallatie van Dinnissen een verbetering ten opzichte vande eerdere installaties.”

Meneer Fiedler (Afdelingsleider veredeling) en meneer Symossek (Procestechnoloog), Emsland Group
IMG_2725.jpg

Kennismaking met Dinnissen

Meneer Fiedler en meneer Symossek zijn als afdelingsleider Veredeling en als procestechnoloog werkzaam in Kyritz. Zij vertellen over hun ervaringen met Dinnissen en het aankoopproces van hun tweede zeefinstallatie: “In 2019 zijn we naar Dinnissen gereisd. We hadden al een centrifugaal zeefmachine aan het eind van onze productielijn, als laatste check voordat het gemodificeerd zetmeel de lijn verliet. Daarnaast wilden we graag een tweede zeefmachine voor aan het begin van de lijn. Deze zeefmachine filtert het zetmeel direct na het legen van de Big Bags, zodat er geen andere materialen dan het zetmeel in het productieproces terechtkomen.”

Enthousiast vertellen meneer Fiedler en meneer Symossek over hun bezoek aan Dinnissen: “We kregen de mogelijkheid om de zeefmachine te testen in het D-Innocenter; het testcentrum van Dinnissen. Daarnaast kregen we de kans om een kijkje te nemen in de fabriekshal. We werden fijn ontvangen en kregen een rondleiding door het gehele bedrijf. Toen we rondgeleid werden, ontdekten we hoe breed de range aan producten van Dinnissen is. Ze leveren zo veel meer dan alleen zeefmachines. We zagen toen de mogelijkheden die dat voor ons bood.”  

10 ton aardappelzetmeel per uur

De zeefmachine die Emsland Group voor de locatie Kyritz heeft aangeschaft, is een CZ6 Centrifugaalzeef met een zeefoppervlak van 2,5 vierkante meter; het grootste zeefoppervlak dat op de markt te vinden is. Deze machine verwerkt maar liefst 10 ton per uur, met een maasopening van 1 mm (1000 µm). Fiedler en Symossek geven aan: “De verwerkingssnelheid voldoet aan onze eisen. Ook voor de medewerkers is de zeefinstallatie van Dinnissen een verbetering ten opzichte van de eerdere installaties. Controle van de machine, meerdere keren per dag, is erg eenvoudig doordat de zeefkorf goed bereikbaar is en gemakkelijk gereinigd kan worden. Dit is niet alleen een tijdstechnisch, maar ook een ergonomisch voordeel.“

“We hadden een aanspreekpartner die snapte wat we nodig hadden en Dinnissen heeft ons van begin tot eind van het project goed bijgestaan. Van voorbereiding en levering tot en met inbouw en inbedrijfname en het gehele projectmanagement.”

Meneer Fiedler (Afdelingsleider veredeling) en meneer Symossek (Procestechnoloog), Emsland Group

Samen blijven groeien

Op de vraag wat er minder goed ging en beter zou kunnen, antwoorden meneer Fiedler en meneer Symossek: “We kunnen eigenlijk geen negatief voorbeeld bedenken. We hadden een aanspreekpartner die snapte wat we nodig hadden en Dinnissen heeft ons van begin tot eind van het project goed bijgestaan. Van voorbereiding en levering tot en met inbouw en inbedrijfname en het gehele projectmanagement. Dinnissen is er ook als er snel actie ondernomen moet worden. We hadden een lekkage en in dat weekend is er direct een medewerker van Dinnissen onze kant op gekomen om dit te verhelpen.” 

De toekomst van Emsland Group ziet er wat betreft meneer Fiedler en meneer Symossek rooskleurig uit: “We blijven ons op een zo duurzaam mogelijke manier ontwikkelen in de aardappel- en zetmeelverwerking. We hebben de drive om te blijven verbeteren en optimaliseren. Wanneer er machines zijn die we hiervoor in kunnen zetten, komen we bij Dinnissen terecht. Fijn om samen steeds te blijven verbeteren.”

“Dinnissen is er ook als er snel actie ondernomen moet worden. We hadden een lekkage en in dat weekend is er direct een medewerker van Dinnissen onze kant op gekomen om dit te verhelpen.”

Meneer Fiedler (Afdelingsleider veredeling) en meneer Symossek (Procestechnoloog), Emsland Group

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...

Gerelateerde berichten