Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Brabender Technologie viert 60 jarig bestaan

14 sep 2017  |
AMERSFOORT - Brabender Technologie, één van de partners van SPS | Solids Process Solutions, bestaat 60 jaar. Brabender Technologie behoort tot 's werelds toonaangevende leveranciers van, apparatuur voor het doseren en uitdragen van poeders, granulaten, vezels, snippers en vloeistoffen.

Historie Brabender Technologie

Brabender Technologie is in 1957 opgericht als verkoopbedrijf van moedermaatschappij Brabender GmbH om de talrijke industriële relaties te bedienen. In de afgelopen 60 jaar heeft Brabender Technologie zich ontwikkeld tot een toonaangevende internationale fabrikant van apparatuur en systemen voor het wegen, doseren, lossen en controleren van vaste stoffen. De nauwkeurige en betrouwbare technologie is voortdurend in ontwikkeling. Bruno Dautzenberg, Managing Director van Brabender Technologie: “Brabender Technologie staat wereldwijd synoniem voor hoogwaardige en baanbrekende technologische doseeroplossingen in plastics, chemicaliën, farmaceutische producten, voedingsmiddelen, voedingsmiddelen, wasmiddelen, keramiek, glas en bouwmaterialen en talloze andere industriële sectoren over de hele wereld. ”

Uitgebreide dienstverlening

Brabender Technologie adviseert en voert doseer- en uitdraagtesten van specifieke producten uit en begeleid relaties zowel bij inbedrijfname van nieuwe apparatuur als bij instructie voor personeel. Deze servicediensten behoren tot het DNA van Brabender Technologie en worden, wereldwijd, dagelijks uitgevoerd door bevlogen specialisten.

Nieuw technologisch testcentrum

Het nieuwe hoofdkwartier, op slechts een steenworp afstand van de voormalige locatie, is ingericht voor verdere groei naar een succesvolle toekomst. In het gebouw bevindt zich onder meer een nieuw technologisch testcentrum. Rob van Buitenen van SPS | Solids Process Solutions, exclusief agent voor Brabender Technologie in de Benelux licht toe: “Het hart van het nieuwe technologisch centrum biedt meer uitgebreide testmogelijkheden voor onze relaties en voor eigen ontwikkeling. Producten en machines kunnen hier optimaal op elkaar worden afgestemd. Het spreekt voor zich dat dit veel voordelen voor onze relaties heeft.”

Mijlpalen van Brabender

In 60 jaar tijd heeft Brabender Technologie zich ontwikkeld van traditioneel tot hightech bedrijf. Anno 2017 beschikt Brabender Technologie over een brede portefeuille van hightech-apparatuur op het gebied van doseren, wegen, uitdragen en besturingen met oplossingen voor het hele gamma van fijnpoedervormig tot grofkorrelig en van vezelachtig to flakevormig stortgoed. In 1957 begon Brabender Technologie met een breed scala aan klopvibratoren, antistatische apparaten en analyse apparatuur. Ook toen al was Brabender Technologie zijn tijd ver vooruit. De eerste doseersystemen en losbodems vormen nog steeds de basis van het bedrijf. In de jaren zeventig deed de eerste differentiaal doseerunit haar intrede. Gevolgd door een full-digital versie in de jaren tachtig. De eerste microcomputer doseerbesturingen stammen ook uit deze tijd.

FlexWall en andere ontwikkelingen

“Een belangrijke mijlpaal in productontwikkeling was de introductie van de universele stortgoeddoseerunit FlexWall in 1994. De FlexWall is al ruim twee decennia het paradepaard van Brabender Technologie”, aldus Horst Vohwinkel. “Het doseerprincipe van deze bestseller, die in 2001 verder ontwikkeld is tot de FlexWall Plus, wordt nu wereldwijd gebruikt in alle stortgoedverwerkende industrieën. Met de introductie van de veldbustechnologie voor gravimetrische doseerapparatuur creëerde het bedrijf in 2000 een brug tussen analoge en digitale communicatie. De ontwikkeling van de aan de doseerunit geplaatste besturingsmodules ISC (Intelligent Signal Conditioner) vindt plaats in hetzelfde jaar. Met toonaangevende fabrikanten uit de voedingsindustrie lanceerde Brabender Technologie eind jaren ‘90 een eerste doseerlijn in hygiënisch ontwerp welke voldoet aan de dan hoogst geldende hygiënische eisen.

De ontwikkeling tot internationaal bedrijf

In de jaren ‘80 breidde Brabender Technologie zijn verkoop- en servicenetwerk uit naar de hele wereld. De sleutel tot succes in alle internationale activiteiten is de inzet van lokale verkoop – en servicespecialisten, die niet alleen de diensten en producten van Brabender Technologie door en door kennen, maar ook kennis hebben van de lokale cultuur en heersende technieken. Met eigen vestigingen in Canada, Rusland, China, Dubai en India brengt Brabender Technologie hoogwaardige apparatuur wereldwijd op de markt en is het bedrijf klaar voor verdere groei in de toekomst.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

SPS | Solids Process Solutions is gespecialiseerd in toepassingen op het gebied van doseren, extruderen, granuleren en inline inspecteren. SPS adviseert productiebedrijven in de keuze en gebruik van poeder verwerking machines en zorgt voor een...

Gerelateerde berichten