In 1975 stapte Vobra volledig over op de ontwikkeling van brokken voor honden en katten. Op de productielocatie in Veghel worden vier eigen merken en private label honden- en kattenvoer gemaakt.
Twee productielocaties gevuld met state-of-the-art productiematerieel
Na 70 jaar in Loosbroek te zijn gevestigd, werd in 2002 een fabriek in Veghel in gebruik genomen. Hier is eind 2021 een tweede productielocatie bij gekomen. Beide locaties staan vol met hightech machines, ontworpen voor het zo hygiënisch, efficiënt en duurzaam produceren van honden- en kattenvoeding. Toen de fabriek in 2002 in gebruik genomen werd, zijn er direct twee vacuümcoaters van Dinnissen geplaatst. Ook voor het inrichten van de nieuwste locatie is weer gekozen voor Dinnissen.
Al meer dan 20 jaar een succesvolle samenwerking
Marcel van den Oetelaar, procestechnoloog bij Vobra, vertelt: “Toen we vacuümcoaters wilden aanschaffen, hebben we meerdere partijen meegenomen in de afweging. We hebben een keuze gemaakt op basis van vertrouwen, gevoel en de prijs. In dit totaalpakket kwam Dinnissen als beste uit de bus. We hebben opnieuw voor Dinnissen gekozen omdat we heel tevreden zijn over de vacuümcoaters en de deskundigheid van Dinnissen. Ook bij problemen kunnen we altijd bij ze terecht en wordt alles goed en vakkundig opgelost.”
“WE HEBBEN EEN KEUZE GEMAAKT OP BASIS VAN VERTROUWEN, GEVOEL EN DE PRIJS. IN DIT TOTAALPAKKET KWAM DINNISSEN ALS BESTE UIT DE BUS.”
MARCEL VAN DEN OETELAAR, PROCESTECHNOLOOG VOBRA
Het beste product voor mens én dier
Vobra produceert eigen brokken en levert daarnaast private label brokken. Deze private label brokken worden gefabriceerd aan de hand van specifieke klantwensen. Bedrijven willen honden- of kattenvoeding onder hun eigen naam verkopen en komen bij Vobra met een wensenlijst voor een bepaald soort brok. Vobra gaat vervolgens aan de slag met het realiseren van deze brok. “Maar”, geeft Marcel van den Oetelaar aan, “We nemen de wensenlijst van de klant niet klakkeloos over. De dieren staan centraal en we controleren altijd of de wensen van de klant ook daadwerkelijk bijdragen aan een betere en gezondere brok.”
In de loop der jaren is gebleken dat het toevoegen van oliën en hogere gehaltes omega 3 en 6 vetzuren bijdraagt aan die betere en gezondere brok. Vóór de komst van de vacuümcoaters kregen de brokken een coating met deze stoffen. Maar boven een bepaald percentage trekken de stoffen niet meer in de brok. De vacuümcoatingtechnologie van Dinnissen is hiervoor een oplossing gebleken. De brokken worden onder een vacuüm gemengd en krijgen de benodigde vetten en andere nutriënten opgespoten. Wanneer het vacuüm vervolgens wordt opgeheven, trekken deze additieven in de brokjes. Hierdoor zitten de brokken vol gezonde stoffen, zonder dat ze plakkerig worden.
“WE HEBBEN OPNIEUW VOOR DINNISSEN GEKOZEN OMDAT WE HEEL TEVREDEN ZIJN OVER DE VACUÜMCOATERS EN DE DESKUNDIGHEID VAN DINNISSEN.”
MARCEL VAN DEN OETELAAR, PROCESTECHNOLOOG VOBRA
Weten wat je aan elkaar hebt
Op de vraag wat Marcel van de samenwerking met Dinnissen vindt, antwoordt hij: “Toen eind 2021 de nieuwste productielocatie werd opgestart, hebben we ter plekke de vacuümcoaters ingeregeld. Dit verliep snel en goed. We kunnen altijd direct schakelen met Dinnissen. Over de samenwerking zijn we dus heel tevreden. Als ik iets moet noemen wat beter zou kunnen, dan is het de beperkte mogelijkheid die we hadden om de HMI en onze bedieningspanelen vorm te geven. Maar nadat we dat aangaven zijn er een aantal zaken aangepast en is het uiteindelijk goed opgelost.”
Bij de bouw van de nieuwste productielocatie heeft Vobra rekening gehouden met mogelijkheden om de productie uit te breiden. Naast de huidige vacuümcoaters is ruimte voor een nieuwe lijn. Wanneer uitbreiding daadwerkelijk op de agenda staat, weten Vobra en Dinnissen elkaar weer te vinden.