Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dinnissen – System Integration

Dinnissen – System Integration
16 mrt 2023  |
In 1948 maakten wij onze eerste machine. Vandaag, na 75 jaar, gebruiken miljarden mensen en dieren, elke dag producten die met Dinnissen machines zijn gemaakt. Met custom made solutions en complete proceslijnen optimaliseren we samen jouw productieprocessen. Ons doel? Een efficiënte en betrouwbare wereldwijde voedselproductie om alle mensen, huisdieren en vee op de planeet te kunnen voeden. Nu en in de toekomst.

Als system integrator kijken we vanuit een holistische blik naar de productiefaciliteit als geheel. Samen zoeken we naar optimale invulling, opstelling en systeemarchitectuur. Met als doel: maximale output en efficiëntie en minimale downtime in een zo klein mogelijke ruimte. We integreren alle machines en systemen voor alle processtappen in één complete productielijn, in één zo ver mogelijk geautomatiseerd systeem. Van specificatie tot service. Van product intake tot packaging. En van machines en systemen, tot de volledige besturing en automatisering. En om garant te kunnen staan voor een goed functionerende en robuuste productielijn, houden we verkoop, engineering, productie, besturing, testen, levering, service en de complete systeemintegratie in eigen huis.

Hiervoor starten we elk traject met een uitgebreide inventarisatie van jouw wensen en situatie. Belangrijk hierin zijn de gewenste processtappen, productiehoeveelheden, beschikbare ruimte, duurzaamheid, ROI en oplevertijd. Gedurende het hele project heb je twee Dinnissen accountmanagers als vaste aanspreekpunten.

Automatisering & Besturing

Een zo ver mogelijk geautomatiseerde productielijn wordt ieder jaar belangrijker. Dinnissen heeft een eigen team besturingsspecialisten in huis om voor zowel eenvoudige als complexe uitdagingen de beste oplossingen te realiseren. Oplossingen waar ruim 70 jaar proceservaring aan ten grondslag ligt.

Product inname

Of je nu zakken, Big Bags, tankauto’s of silo’s wilt legen, Dinnissen heeft voor elke situatie een bewezen oplossing. Volledig automatisch of handmatige equipment. Veiligheid, hygiëne en efficiency staan centraal.’

Conveying & Handling

Wil je poeders, korrels of granulaten over een korte of lange afstand transporteren? En wil je dat dit hygiënisch, stofvrij, efficiënt, energiezuinig maar ook zorgvuldig gebeurt? Dinnissen biedt je meerdere beproefde pneumatische en mechanische oplossingen voor de meest uiteenlopende verpakkingseenheden. Oplossingen die zich wereldwijd al veelvuldig bewezen hebben.

Doseren & Wegen

Iedereen begrijpt het belang van correct wegen en continu dan wel batchmatig doseren. Inclusief een kloppende registratie van volume en gewicht. Dinnissen kan je op dit terrein uitstekend helpen, met zowel gravimetrische als volumetrische oplossingen. Jouw Dinnissen-aanspreekpunt luistert graag naar jouw wensen.

Mengen & Verwerken

Poeders, granulaten, geëxtrudeerde producten, micro-ingrediënten, vloeistoffen tot en met verse groenten; met Dinnissen-oplossingen bereik je exact het gewenste homogene resultaat. Snel om tijd, kosten en energie te besparen, en nauwkeurig om productbeschadigingen te voorkomen.

Malen & Breken

Dinnissen helpt je met het snel en efficiënt malen en breken van ingrediënten, tot exact de juiste samenstelling en korrelgrootte. Begrippen die hierbij centraal staan zijn uptime, hygiëne, energiebesparing, minimale verspilling en het voorkomen van contaminatie.

Zeven

Welke oplossing je ook zoekt, Dinnissen heeft een groot aantal innovatieve oplossingen klaar staan om poeders, korrels en granulaten snel en betrouwbaar te zeven met exact het gewenste eindresultaat.

Verpakken

Wil je snel, efficiënt, hygiënisch en stofvrij te verpakken volgens de internationale richtlijnen? Of een optimale logistieke oplossing voor bijvoorbeeld één Big Bag per week of 50 Big Bags per uur? Of wil je een oplossing voor het legen of vullen van vaten, zakken of octabins? Dinnissen heeft het antwoord op alle vragen en een oplossing voor elke uitdaging.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...