Eirich dispersie mixers voor EZD

Eirich EVACTHERM® dispersie mixers voor EZD in Selb
WAREGEM - De EZD in Selb is een interdisciplinair centrum dat opgericht werd om ontwikkelingswerk in de “productie en karakterisering van dispersies” uit te voeren.

Eirich dispersion mixersDe EZD heeft zijn machinepark aangevuld met een Eirich EVACTHERM® dispersie mixer.

De R&D afdelingen richten zich op het volledige gamma, van toevoegingsmiddelenproductie tot dispersie tot niet-destructief onderzoek.

Activiteiten met betrekking tot dispersie (formulering, analyse en dispersie technieken) worden nu exclusief gebundeld bij Selb.

De betrokken diensten worden aangeboden voor een breed scala van sectoren en toepassingen, zoals lakverf en coatings, nano composieten, kleefstoffen en matrixen voor vezel versterkte composieten.

De laboratoriumafdeling die hiervoor nodig is, is hiervoor uitgerust met een breed scala aan taken. Onlangs werd deze apparatuur aangevuld met de EIRICH proces technologie: een 1 liter vacuüm mixer met een EX-bescherming afwerking, 4 kW aandrijfvermogen met een bijhorende condensor, vacuüm pomp retort en een volautomatisch aanraakpaneel.

Het droge voormengsel van verschillende grondstoffen alsook de droge dispersie kunnen voorgevormd worden door gebruik van de EIRICH mixer. Door water of oplosmiddelen toe te voegen, wordt de plastische fase opgestart waarbij het mengsel nat wordt gemaakt, gehomogeniseerd en gedispergeerd met een hoog vermogen.

De gewenste vaste inhoud of de gewenste viscositeit wordt dan vastgesteld door nog vloeistof toe te voegen. Zowel lage als hoge viscositeit dispersies kunnen in een korte tijd geproduceerd worden – vaak in minder dan 15 minuten.

Als alternatief, is het uiteraard mogelijk om op gebruikelijke wijze te produceren.

Dit met een ontvangen vloeistof en het toevoegen van een vaste stof, zoals gebruikelijk bij oplossers. Echter, de beste en meest economische resultaten bij industrieel gebruik kunnen worden bereikt door het gebruik van droogmenging, kneden en dispersie methode.

Eirich EVACTHERM® dispersie mixerHet gebruik van EVACTHERM ® vacuüm technologie brengt nog meer voordelen voor de EZD. Droogmenging bereikt aanzienlijke betere versoepeling van agglomeraten; het verwijderen van de bufferende lucht heeft een beduidende vermogensverhoging  en trekkrachten kunnen efficiënter in het product geïntroduceerd worden. Kneden en dispersie onder vacuüm zorgt voor bubbel-vrije suspensies, bijvoorbeeld voor downstream coatingprocessen.

Uiteraard is het ook mogelijk om te werken onder inert gas of het product op te warmen of af te koelen door middel van ultra-efficiënte verdampingskoeling.

Klik hier voor meer informatie over Eirich Mixers & Mengers

Voor meer artikelen over Mixers en Mengers bezoek hier onze Mixers en Mengers Tech Zone

Zoek hier naar leveranciers van Mengers in onze Aankoopgids

Dit artikel is gepubliceerd door

Lybover AIR is reeds jarenlang gespecialiseerd in het aanbieden van totaaloplossingen op maat voor industriële ontstoffing, industriële mengtechnieken en Rook-en Warmte afvoer en compartimentering. Vanaf de voorstudie tot en met de montage en de oplevering wordt alles voor u geregeld door gekwalificeerde medewerkers.  Een aparte service afdeling ...

LYBOVER AIR - BulkTech

Lees Interacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.