
In deze pittige en uitgebreide 3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen worden – met diepgang – alle relevante onderwerpen behandeld voor voedselveilig produceren met een te ontwerpen of bestaand apparaat of hele productielijn. De cursus is gericht op de samenwerking tussen machineontwerper en -gebruiker en wordt voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen aangepast.
Doelstelling:
-
Begrip noodzaak hygiënisch ontwerp (reinigbaarheid tot op microbieel niveau)
-
Beoordeling aan te schaffen apparatuur op microbiële reinigbaarheid
-
Ontwerpen, uitbesteden en begeleiden van projecten m.b.t. hygiënisch ontwerp (w.o. uitbesteden hygiënisch laswerk)
-
Herkennen, signaleren en doorgeven van niet-hygiënische situaties
-
Motiveren productie en technisch personeel om hygiënisch te werken
Deze cursus past in een cyclus over Gebouw (inclusief interactie met machines), CIP-reiniging en – waar relevant – Droge processen.
Date
15 jun 2023 - 16 jun 2023
Location
Aristo Utrecht