Zoek
Sluit dit zoekvak.

Explosieveilige airconditioner voor de farmacie en hoge omgevingstemperaturen

Explosieveilige airconditioner
23 feb 2018  |
GELDROP - Artidor Explosion Safety B.V. levert al sinds jaar en dag explosieveilige airconditioners voor gebruik in gebieden waar door het vrijkomen van gassen, dampen of nevels een explosieve atmosfeer kan ontstaan.

Explosieveilige airconditioner voor de farmacie en hoge omgevingstemperaturenDenk daarbij aan de petrochemie en de farmacie. De airconditioners worden gebruikt in laboratoria en bij de opslag van chemicaliën en oplosmiddelen. Deze units worden niet alleen in Europa ingezet maar ze gaan ook steeds vaker naar het Midden en Verre Oosten.

Om klanten in deze verre landen goed te kunnen helpen moesten een aantal problemen worden opgelost. Zo is het er vaak een heel stuk warmer dan in Europa en liggen de temperaturen overdag ruim boven de 50 °C. De Europese airconditioners zijn daar duidelijk niet op ontworpen. Daarnaast liggen de eisen die aan explosieveilige apparatuur gesteld worden een flink stuk hoger. Om er namelijk zeker van te zijn dat geleverde apparatuur ook door een onafhankelijke partij beoordeeld en goed bevonden is, wordt gecertificeerde apparatuur voorgeschreven. Omdat geen enkel product aan deze specifieke combinatie van eisen en wensen voldoet, heeft Artidor besloten deze units zelf te gaan ontwikkelen en produceren.

Explosieveilige airconditioner voor de farmacie en hoge omgevingstemperaturenDe airconditioning of proceskoeling is vaak een cruciaal onderdeel in het hele productieproces. Dan kun je het je niet permitteren om een systeem te leveren dat na een paar jaar de geest geeft of door chemicaliën wordt aangetast. Dat vraagt om het best denkbare product voor vele zorgeloze jaren produceren. De AR-050 is niet voor niets opgebouwd uit 2 tot 3 mm RVS 316 en zijn alleen de meest betrouwbare componenten ingezet.

Het eindresultaat is een zeer robuuste airconditioner die door zijn modulaire opzet van extra functies kan worden voorzien. In de standaard uitvoering kan de machine alleen koelen maar het verwarmen is als optie beschikbaar. Daarnaast kan de unit van een watercircuit worden voorzien, bestaande uit een waterpomp, reservoir, warmtewisselaar en flowbewaking. Hiermee ontstaat een waterkoeler die bij uitstek geschikt is voor proceskoeling of verwarming. Daarbij blijft het koudemiddelcircuit beperkt tot de buitenunit en er hoeft dus niet meer gesoldeerd te worden.

Explosieveilige airconditioner voor de farmacie en hoge omgevingstemperaturenDe besturing is ondergebracht in een onderhoudsvrije, drukvaste (Ex d) behuizing. Een moderne PLC controleert alle temperaturen en drukken en zorgt voor een stabiele regeling van de ruimte- of procestemperatuur. De elektrische aansluitingen bevinden zich in een makkelijk toegankelijke verhoogd veilige (Ex e) aansluitkast.

De AR-050 voldoet aan alle ATEX en IECEx eisen en is er in vermogens vanaf 5 kW in stappen oplopend tot 15 kW. De units kunnen eenvoudig gecombineerd worden en op verzoek kan de reeks worden uitgebreid.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Artidor Explosion Safety B.V. is opgericht in 1986 en een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van explosieveilige producten. Een deel van deze unieke producten worden als Artidor merkproduct op de markt...

Gerelateerde berichten