Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Poeth levert kostengunstige filters voor hoge capaciteiten speciaal voor ATEX applicaties

27 aug 2019  |
Veel aanbieders van standaard slangenfilters leveren filters tot max 1000 mm diameter en ca. 25 m2 filteroppervlak, waardoor bij grotere capaciteiten meer filters benodigd zijn. Dit vergt een hogere investering in randapparatuur maar ook in benodigde inbouwruimte.

Door gebruik te maken van een grotere lengte van filterslangen (ook wel mouwen genoemd) i.c.m. speciale filterreiniging, is het mogelijk om met een kleine diameter van filterbehuizing toch een hoge afzuigcapaciteit te realiseren. Door een innovatief ontwerp is het zelfs inzetbaar voor vette en/of plakkerige poeders

Bovendien is het slangenfilter, in tegenstelling tot een mappen filter, geschikt voor 50% hogere doekbelasting. Filterslangen hebben een beter “lossend” effect dan filtermappen. 

Poeth slangenfilters kunnen geleverd worden tot een diameter van 3100 mm en een capaciteit tot max. 60.000 m3/uur afhankelijk van product en applicatie. 

De filterslangen en pakkingen kunnen geleverd worden met FDA en/of EC1935/2004 certificaten.

De behuizing van het slangenfilter is cilindrisch uitgevoerd, en kan hiermee ook eenvoudiger drukstootvast uitgevoerd worden, en voorzien uit diverse materialen en opties zoals : 

  • RVS304 (eventueel met 3.1B materiaal certificaten)
  • RVS316L (eventueel met 3.1B materiaal certificaten)
  • Hardox (slijtvast)
  • Staal
  • Geïsoleerd en /of tracing (vermijden van condensvorming)
  • Breekplaat en/of explosie vlammendover
Poeth levert kostengunstige filters voor hoge capaciteiten speciaal voor ATEX applicaties

Om hoogte te besparen kan aan de onderzijde een roterende uitdraagbodem voorzien worden, zodat de hoogte van de trechter geëlimineerd zal worden. 

De unit is bovendien uitermate geschikt om in te zetten als centrale stofzuiger systeem vanwege de hoge onderdruk bestendigheid.

Een filter kan als separate unit geleverd worden, echter ook als totaalpakket met leidingwerk etc.

Bezoek Poeth B.V. tijdens Solids Rotterdam (02 – 03 oktober 2019) op stand F101.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...

Gerelateerde berichten