Flexibele verbinding voor triltransport

Flexibele verbinding voor triltransport
KAATSHEUVEL - In verschillende mechanische installaties en triltransport zijn flexibele verbindingen onmisbaar in het proces om stoffen veilig te transporteren door systemen.

Flexibele verbinding voor triltransportSpecifiek voor gebruik in deze machines en installaties is de Filcoflex snelkoppelingsmanchet bijzonder geschikt.

Standaard komen deze manchetten in Poly Urethaan, (PU) een folie die gebruikt wordt omdat het slijtvast is en hoge flexibiliteit kan bieden. Het materiaal is getest en veilig bevonden voor contact met levensmiddelen volgens FDA en ECC richtlijnen.

Bovendien is het beschikbaar in een anti-statische variant en kunnen verschillende eigenschappen als drukbestendigheid en temperatuursbestendigheid toegeschreven worden.

Kortom: Materiaal dat perfect is voor het gebruik met droge stoffen zoals poeders en granulaten.

Flexibele verbinding voor triltransport Filcoflex manchetDe twee typen manchetten FSC en FDM zijn speciaal ontworpen om direct te kunnen koppelen met Jacob leidingsystemen, een veelgebruikt type in deze markt.

Bij de FSC zijn de metalen flenzen in het materiaal ingelast zodat het staal niet in contact kan komen met het product dat erdoorheen getransporteerd wordt en er een volledig glad stromingsprofiel ontstaat. Ook kan hierdoor een zeer korte inbouwhoogte worden gerealiseerd. Door de flens in het PU in te lassen dient het PU meteen als afdichting.

Bij de FDM zijn de stalen flenzen aangeperst en wordt een losse pakkingring gebruikt voor een optimale afdichting.

Voordeel is dat de pakkingring beschikbaar is in verschillende materialen en kan worden vervangen indien deze is beschadigd en dat de manchet ook beschikbaar is in verschillende siliconen en rubbersoorten.

Klik hier voor meer informatie

Dit artikel is gepubliceerd door

Euro-Manchetten & Compensatoren is ruim dertig jaar gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. In totaal is er een zestal productgroepen te onderscheiden:

  • manchetten
  • weefsel-, rubber- en metaal-compensatoren
  • luchtverdeelslangen
  • vouwbalgen
Zo bent ...

Euro-Manchetten & Compensatoren BV

Lees Interacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.