Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Functionele veiligheid in de machinebouw

Functionele veiligheid in de machinebouw
27 aug 2019  |
BREDA - Na Brainsafe ® en Integraal Compliance Management lanceert D&F Consulting B.V. het boek: ‘Functionele veiligheid in de machinebouw’. Opgedane praktijkervaring en –kennis is gebundeld in het  boek dat theorie en praktijk over de SIL en PL norm verbindt. De lezer leert tevens werken met software tools voor het maken van berekeningen.

Het doorgronden van SIL en PL met behulp van het V-model

Functionele veiligheid in de machinebouw

Hoewel de PL-norm (EN ISO 13849-1/2) en de SIL-norm (EN IEC 62061) al tien jaar gebruikt worden, blijkt de implementatie ervan in de praktijk vaak lastig. Zonder kennis van functionele veiligheid is het tegenwoordig bijna onmogelijk om nog een machinebesturing te ontwerpen. Het boek biedt een praktisch en leesbaar totaaloverzicht. Onervaren ontwerpers kunnen in het boek stap voor stap kennismaken met functionele veiligheid waardoor dit boek ook uitermate geschikt is voor onderwijsdoeleinden. De 300 pagina’s zijn eveneens een echte ‘musthave’ voor ervaren ontwerpers.

Functionele veiligheid in de machinebouw staat boordevol voorbeelden en praktische tips welke zijn opgedeeld in drie secties:

  • De context van functionele veiligheid in de machinebouw
  • Systematische aanpak volgens het V-model
  • Aspecten; aanvullende zaken die in een boek over functionele veiligheid echt niet mogen ontbreken.

Tevens bevat het boek instructies met voorbeelden om te leren werken met SISTEMA en Safety Evaluation Tool.

Over de auteur

Gerald van Engeland

Gerald van Engeland is senior consultant en trainer bij D&F Consulting B.V. en is TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer (TÜV Rheinland #3642/11, machinery). Hij heeft 30 jaar ervaring in de machinebouw en besturingstechniek. Hij geeft sinds 2010 trainingen over functionele veiligheid en is binnen dit vakgebied kennisspecialist bij D&F. Het boek wordt tevens als lesmateriaal verstrekt bij de 6-daagse opleiding SIL & PL Specialist, machine safety met TÜV persoonscertificaat.

Het boek ‘Functionele veiligheid in de machinebouw‘ is online te bestellen via: www.denf.nl voor de prijs van € 55,- per stuk.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

D&F GROUP B.V. helpt de industrie om veiligheid op een duurzame manier te verbeteren met als ultiem doel het volledige voorkomen van incidenten. We helpen u vanuit een passie voor veiligheid en brengen we onze...

Gerelateerde berichten