Zoek
Sluit dit zoekvak.

Op weg naar een circulaire economie: dehoogtepunten van Coperion op vlak van recycling in 2023

Op weg naar een circulaire economie: dehoogtepunten van Coperion op vlak van recycling in 2023
15 nov 2023  |
Coperion heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met recyclingprocessen voor kunststoffen en heeft innovatieve benaderingen en systemen ontwikkeld die een efficiënte en winstgevende recuperatie en elevatie van kunststofmaterialen mogelijk maken. We hebben drie van onze grootste hoogtepunten in 2023 samengesteld, waar onze klanten over de hele wereld in de toekomst profijt van zullen hebben.

Highlight 1: Coperion bundelt krachten met Herbold Meckesheim

Coperion rondde de overname af van het Duitse ingenieursbureau Herbold Meckesheim, een bewezen specialist in mechanische recycling van kunststoffen en kunststofafval. Herbold Meckesheim zal worden geïntegreerd met de recyclingproductlijnen van Coperion in de nieuwe Recycling Business Unit. Hierdoor profiteren klanten niet alleen van een enorme kennis en ervaring op het gebied van recycling van alle soorten kunststoffen, maar kunnen ze ook complete recyclingsystemen uit één hand kopen. Herbold en Coperion hebben hun gezamenlijke aanbod het hele jaar al op een aantal beurzen gepresenteerd. Ons aanbod omvat het versnipperen, wassen, scheiden, drogen en agglomereren van kunststoffen, evenals het transporteren, toevoeren en vervolgens verwerken van recyclaat in een dubbelschroef extruder. Wij bieden niet alleen oplossingen voor mechanische, maar ook voor chemische recycling.

Highlight 2: Nieuwe ZS-B megafeed side feeder voor winstgevende plastics recycling

De ZS-B MEGAfeed is één van onze recente ontwikkelingen met als doel recycling efficiënter of in sommige gevallen zelfs mogelijk te maken. De uitdaging was duidelijk: kunststofrecyclaat met een bulkdichtheid vanaf 20 kg/m³ staat er al lang om bekend dat het moeilijk in de dubbelschroef extruder komt. Daarom waren veel materialen lange tijd niet de moeite waard om te recyclen, wat een echte barrière vormde als het gaat om de toekomstvisie van een circulaire economie. Met dit in gedachten heeft het R&D-team van Coperion onze nieuwe ZSB MEGAfeed side feeder ontwikkeld en met succes ingezet! Nu kunnen recyclingbedrijven op betrouwbare wijze materialen met zelfs een zeer lage bulkdichtheid in grote hoeveelheden in de ZSK dubbelschroef extruder van Coperion voeren. De ZS-B MEGAfeed vertegenwoordigt een mijlpaal in veel recyclingprocessen en we zijn er meer dan trots op dat het de “Stuttgart Innovation Award 2023” heeft gewonnen in de categorie “Duurzaamheid en sociale zaken” (totaal 114 deelnemers). De wedstrijd wordt georganiseerd door het bureau voor economische
ontwikkeling van de hoofdstad Stuttgart/Duitsland, waar het hoofdkantoor van Coperion is gevestigd. De ZS-B MEGAfeed is al internationaal te koop.

Highlight 3: Recycling Innovation Center

Voordat u in een recyclingplant investeert, is het van cruciaal belang om processen onder realistische omstandigheden te ontwikkelen en te testen. Om beter tegemoet te komen aan de behoeften van recyclingklanten, biedt Coperion nu een interessante optie voor het uitvoeren van recyclinggerelateerde tests, namelijk ons gloednieuwe Recycling Innovation Center in Duitsland. De bouw van de faciliteit is onlangs voltooid en bevat de modernste technologie voor het transporteren, doseren, extruderen, pelletiseren en nabewerken van materialen. Hoewel de grote opening moet wachten tot het voorjaar van 2024, is het testcentrum al in gebruik voor klanttesten.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten