Zoek
Sluit dit zoekvak.

Plastics Recycling: Gedaan met onaangename geuren

Plastics Recycling: Gedaan met onaangename geuren
3 mei 2024  |
Gerecycleerde kunststoffen dragen vaak onaangename geuren met zich mee, veroorzaakt door oppervlakteverontreinigingen, oplosmiddelresten, additieven en/of vreemde materialen. Storende geuren kunnen ook afkomstig zijn van verpakkingen die de geur van de oorspronkelijke inhoud hebben geabsorbeerd. Dergelijke overgedragen geurstoffen zijn bijzonder moeilijk te verwijderen.

Gerecycleerde kunststoffen vereisen ontgeuring op verschillende punten in de recyclingprocesketen. Alleen zo kan men er zeker van zijn dat het recyclaat aan zeer hoge mechanische en sensorische eisen zal voldoen, geen ongewenste geuren zal vertonen en de kwaliteit zal bereiken die nodig is voor de beoogde toepassing.

Coperion en Herbold Meckesheim bieden tijdens het hele recyclingproces een verscheidenheid aan oplossingen om onaangename geuren uit plastic te verwijderen. Deze technologieën blinken uit door hun bijzonder betrouwbare en energiezuinige werking.

In een eerste stap worden geuren geëlimineerd doordat het afvalplastic een mechanische voorbehandeling ondergaat tijdens het versnipperen, wassen en drogen. Verdere geuren kunnen in een silo uit het versnipperde plastic worden verwijderd met behulp van frisse luchtcirculatie.

De volgende, intensieve ontluchtingsstap, die de sensorische kwaliteit van het re-compound aanzienlijk verbetert, vindt plaats tijdens het compounderen in een dubbelschroef extruder. Na het smelten en intensief homogeniseren van het afvalplastic in het procesgedeelte van de ZSK-extruder worden vluchtige deeltjes uit de plasticsmelt ontgast in een zeer energie-efficiënt proces. Met behulp van verschillende technologieën, zoals vacuüm-devolatilisatie, worden deze opgeloste gassen op betrouwbare wijze uit het product verwijderd. Dit effect kan aanzienlijk worden versterkt door de toevoeging van vloeibare stripmiddelen. Het gebruik van een ZS-EG zijdelings ontgassing zorgt voor een bijzonder effectief en stabiel ontgassingsproces in de ZSK dubbelschroef extruder, waardoor de geurverdrijvende eigenschappen worden gemaximaliseerd wanneer er grote hoeveelheden gas aanwezig zijn.

Coperion biedt ook post-extrusie- en pelletisatie-ontgeuringssystemen die een verdere sleutelrol spelen bij het verbeteren van afvalplastic tot het kwalitatieve niveau van nieuw plastic. Ze verwijderen op betrouwbare wijze eventuele resterende onaangename geuren uit gerecyclede kunststofverbindingen. Hete lucht stroomt door de pellets in silo’s, waardoor zelfs bijzonder hardnekkige moleculen met lange keten uit de verbindingen worden verspreid. Voor deze stap heeft Coperion twee verschillende procesoplossingen ontwikkeld, afhankelijk van de gewenste kwaliteit van het eindproduct, de benodigde temperatuur, verblijftijd en hoeveelheid lucht.

Eén methode maakt gebruik van twee silo’s: één om het granulaat te verwarmen en te ontgeuren en een andere om het granulaat te koelen met koude lucht. Bij dit proces is relatief weinig energie nodig om het product op te warmen tot de gewenste vervluchtigingstemperatuur. Bovendien kan de proceswarmte van de koeler worden gebruikt om de pellets voor te verwarmen, waardoor de energie-efficiëntie toeneemt.

Als alternatief kan het verwarmen, ontgassen en koelen in één silo plaatsvinden door gebruik te maken van twee Bulk-X-Change warmtewisselaars. Deze oplossing is veel compacter en vereist slechts één silo.

De experts van Coperion helpen u de optimale ontgassingsmethoden voor uw recyclingproces te identificeren en de door u gewenste productkwaliteit te bereiken, waarbij ze altijd de investerings- en daaropvolgende operationele kosten van de afzonderlijke processtappen in gedachten houden. In de Coperion- en Herbold Meckesheim-testcentra over de hele wereld staan ​​diverse technologieën tot uw beschikking om potentiële ontgeuringsmethoden vooraf te testen.

Voor het ontluchten van silo’s biedt Coperion een mobiele testunit om ter plaatse uw specifieke behoeften te bepalen. Door gebruik te maken van vers geproduceerd product onder daadwerkelijke productieomstandigheden kunnen de mogelijkheden voor geurreductie ter plaatse grondig worden onderzocht, waarbij machineparameters worden gedefinieerd om de gewenste productkwaliteit te bereiken.

De voordelen in een oogopslag

  • Veelzijdig toepassingsgebied voor recyclaat en hoogste productkwaliteit
  • Zeer efficiënte oplossingen van Coperion en Herbold Meckesheim met maximale doorvoer en betrouwbaarheid
  • Optimale oplossing voor uw toepassing, rekening houdend met investerings- en exploitatiekosten
  • Lage onderhouds- en bedrijfskosten
  • Testcentra voor recyclingtoepassingen en mobiele ontgeuringsunit voor testen bij u op locatie

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten