Zoek
Sluit dit zoekvak.

Danfoss B.V.

Danfoss bracht in 1968 met de VLT 5 als eerste ter wereld een seriematig geproduceerde elektronische frequentieregelaar op de markt.

Met de Danfoss VLT frequentieregelaars heeft u niet alleen de volledige controle over de snelheid, het koppel, de versnelling of de synchronisatie of positionering van elektromotoren.


De VLT frequentieregelaars stellen u bovendien in staat aanzienlijke hoeveelheden energie te besparen en helpen de CO2 uitstoot terug te dringen. Daarnaast dragen de VLT regelaars bij aan een verhoging van de bedrijfszekerheid en veiligheid en wordt de slijtage aan uw installatie verminderd en de levensduur verhoogd.Danfoss Drives beschikt wereldwijd over verkoop- en servicevestigingen in meer dan 100 landen.
Dat betekent dat er over de hele wereld lokale ondersteuning mogelijk is door mensen die bekend zijn met de lokale cultuur en taal.Frequentieregelaars regelen de stroomtoevoer naar elektromotoren in bijvoorbeeld
verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen in gebouwen, maar ook naar
motoren van industriële kranen, lopende banden en watervoorzieningssystemen.
Zo werken de motoren gegarandeerd op precies het benodigde toerental voor het
gewenste effect en dit levert afhankelijk van de toepassing een besparing van 15
tot 40% op.Op dit moment zijn er wereldwijd meer dan 4 miljoen Danfoss VLT frequentieregelaars in bedrijf en deze besparen jaarlijks gezamenlijk maar liefst 37 miljoen ton CO2, evenveel als de CO2-uitstoot van meer dan 19 miljoen auto’s in Europa.
Helaas verspilt 70 tot 80% van de nieuwe industriële elektromotoren energie, omdat ze niet zijn voorzien van frequentieregelaars om het energieverbruik te regelen. En dit percentage is nog hoger voor reeds geïnstalleerde elektromotoren.

BEDRIJFSNAAM:
Danfoss B.V.
ADRES:
Vareseweg 105
POSTCODE:
3047 AT
PLAATS:
Rotterdam
LAND:
Nederland
TEL. NUMMER:
010 – 249 2050
FAX NUMMER:
010 – 249 2041

Informatie aanvragen

Uitgelichte video