Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stoebich B.V.

De directeur en oprichter Dr.Ing- Jochen Stöbich was in 1978 getuige van een enorme brand in de Berlijnse Bahlsen fabriek. Hier ontstond een enorme brandschade door uitbreiding van het vuur over de transportbanden. In 1979 ontwikkelde hij een gepatenteerde oplossing voor dit probleem en zo slaagde zijn jonge bedrijf erin om een nieuw hoofdstuk in brandbeveiliging te schrijven en op dit gebied maximale brandveiligheid te bieden met brandvertragende transportbandafsluitingen. Stöbich levert zijn transportbandafsluitingen voor rollenbanen, bandtransporteurs, buistransport, schroeftransport, kettingtransporteurs en hangbanen compleet met besturingen en noodstroomvoorzieningen die projectspecifiek worden voorzien van alle benodigde veiligheidsvoorzieningen. Verder plannen zij de gehele systeemintegratie.

Innovatie is sinds de oprichting altijd de drijvende kracht achter de snel groeiende onderneming gebleven: vandaag de dag staat de teller op maar liefst 12 wereldprimeurs en 104 patenten. Eén van deze wereldprimeurs is de eerste transportbandafsluiting volgens EN1366-7 met het eerste Europese ETA certificaat (European Technical Approval). Niet alleen op het gebied van brandwerende producten maar ook op het gebied van regelgeving en normontwikkeling speelt Stöbich een prominente rol zoals bijvoorbeeld met het voorzitterschap in de ontwikkeling van EXAP 15269-11 voor brandschermen in de CEN en diverse andere commissies zoals de Duitse DIN-Nabau.

Inmiddels telt Stöbich wereldwijd 56 vestigingen, met bijna 600 medewerkers. De jongste vestiging van Stöbich bevindt zich in Nederland en is gestart op 1 juni 2012. Gesteund door de draagkracht en ervaring van het moederbedrijf realiseerde Stöbich BV al in het eerste halfjaar van haar bestaan een aantal zeer interessante projecten o.a. met van Riet in Zwitserland, Unilever Rotterdam met Krones en een zeer speciale brandvertragende afsluiting voor een schroeftransporteur voor RWE Power in Eemshaven.

Stoebich B.V.
BEDRIJFSNAAM:
Stoebich B.V.
ADRES:
Noorddijk 92 A
POSTCODE:
1521 PD
PLAATS:
Wormerveer
LAND:
Nederland
TEL. NUMMER:
0756460420

Informatie aanvragen

Uitgelichte video