Zoek
Sluit dit zoekvak.

NORD: Op maat gemaakte aandrijvingen voor kranen

NORD: Op maat gemaakte aandrijvingen voor kranen
28 nov 2023  |
NORD: Aandrijvingen voor alle kraantoepassingenKraantaken vragen om speciale aandrijvingen: lasten moeten veilig worden gehesen, nauwkeurig worden gepositioneerd en voorzichtig worden neergezet, ook bij gelijktijdige bewegingen van kranen en loopkatten. NORD DRIVESYSTEMS heeft hiervoor de juiste aandrijfoplossingen.

Voor alle soorten kranen en lastbereiken, of het nu gaat om bouw-, brug- of drijvende kranen, biedt NORD perfect op elkaar afgestemde aandrijfcomponenten uit één hand: reductoren, industriële reductoren, elektromotoren en aandrijfelektronica. Met het flexibele NORD modulaire systeem kunnen optimale aandrijfoplossingen worden geconfigureerd voor verschillende eisen van kraantoepassingen. Energie-efficiëntie en nauwkeurige positionering zijn daarbij gegarandeerd en onderhoud ervan is eenvoudig.

MAXXDRIVE® industriële reductoren

Met uitgaande koppels tot 282.000 Nm zijn de MAXXDRIVE® industriële reductoren geschikt voor grote hijstakels met zware lasten. “Samen met frequentieomvormers en motoren vormen onze modulaire MAXXDRIVE® industriële reductoren een robuust aandrijfsysteem dat kracht combineert met intelligentie “, benadrukt Jörg Niermann, hoofd Marketing bij NORD. De MAXXDRIVE® industriële reductoren bieden verschillende individuele opties en speciale branchespecifieke oplossingen. Voor kleinere hefwerktuigen biedt het uitgebreide NORD motorreductorprogramma, dat bestaat uit reductoren met parallelle assen, kegel- of vlakke tandwielen, de perfecte aandrijfoplossing.

Speciaal voor hijswerktuigen in kranen ontwikkelde NORD de MAXXDRIVE® XD serie. Door de grotere hartafstand van de reductor is de efficiëntie en de op maat gemaakte dimensionering van hijsaandrijvingen voor kraantoepassingen verbeterd. Hierdoor kan de inbouwruimte optimaal worden benut, waardoor het gewicht van de aandrijving tot wel 60 procent kan worden verlaagd.

Bijzonder robuuste UNICASE behuizing

Alle NORD tandwielkasten zijn gebouwd volgens het zeer robuuste UNICASE ontwerp, dat grote voordelen biedt bij zware belastingen en ruwe omgevingscondities. Ze worden in één bewerkingsstap geproduceerd. Daarom worden alle lagerzittingen zeer nauwkeurig afgewerkt en exact op elkaar uitgelijnd. Het resultaat is een lagere foutgevoeligheid en een levensduur van de reductor. Door de lagerpunten in één behuizingsblok te integreren, zijn er geen afdichtingsvlakken onderhevig aan torsie en radiale belastingen.

Het modulaire systeem voor de MAXXDRIVE® industriële reductoren maakt configuratie van op maat gemaakte aandrijfsystemen mogelijk.

Zwaardere toepassingen

NORD levert ook krachtige en betrouwbare aandrijfsystemen voor andere zware toepassingen, zoals takels, positionering units en heftafels die bijvoorbeeld worden gebruikt bij de handling van metalen of papier, en in containeropslagsystemen.

Voor potentiële klanten ontwikkelen de industrie-experts van NORD DRIVESYSTEMS op maat gemaakte aandrijfoplossingen voor kranen, afgestemd op hun individuele eisen. Ze bieden professionele ondersteuning bij ontwerp, inbedrijfstelling en service.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

NORD Drivesystems biedt, als ontwikkelaar en producent van aandrijftechnologie, werk aan circa 2.900 werknemers en is één van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van all-in, veelomvattende aandrijfoplossingen. Het leveringsprogramma van NORD varieert van standaard aandrijvingen tot...

Gerelateerde berichten