Zoek
Sluit dit zoekvak.

PMT2-deeltjestransmitter detecteert beschadiging filters stofafscheiders

PMT2-deeltjestransmitter detecteert beschadiging filters stofafscheiders
8 apr 2021  |
De Dwyer PMT2-deeltjestransmitters zijn speciaal ontworpen voor filterbreukdetectie (broken bag detection) van filters in stofafscheiders in uiteenlopende productieprocessen.

Ze bieden bescherming tegen ongewenste stofemissies en helpen zo gevaren voor de gezondheid van medewerkers en omwonenden en de werking van procesinstallaties voorkomen. De elektrostatische inductietechnologie in dit instrument detecteert deeltjes die langs de sensor stromen en zet de gemeten concentratiewaarde van de stofdeeltjes om in een 4 tot 20 mA-signaal. De PMT2 biedt 6 gevoeligheidsbereiken waardoor de gebruiker het bereik kan kiezen dat het best bij zijn of haar toepassing past. De handige testfunctie maakt de deeltjestransmitter eenvoudig te installeren. Bovendien kan er een tijdsgemiddelde worden ingesteld om het signaal, indien gewenst, te dempen.

Bescherming

Door deze deeltjestransmitters in te zetten, kan stilstand van een proces om stofafscheiders te repareren worden beperkt. Procesinstallaties stroomafwaarts van het filter die beschadigd kunnen raken door stof, worden beschermd. Daarnaast wordt productverlies voorkomen in situaties waar procesmedia wordt verzameld om opnieuw in het proces te worden gebruikt. En bedrijven voorkomen boetes die opgelegd kunnen worden bij stofemissies.

Werking

De PMT2-deeltjestransmitter bepaalt door deeltjes te meten met DC-gekoppelde elektrostatische inductiedetectietechnologie de emissieniveaus van stofafscheiders. De zender bewaakt een pA-stroom die wordt gegenereerd als deeltjes in de buurt van de sonde passeren; het gegenereerde 4 tot 20 mA-signaal zal variëren op basis van het gemeten deeltjesniveau.

Kenmerken PMT2-deeltjestransmitters

  • Eenvoudige 2-draads installatie voor PLC- en bedieningspanelen
  • Niet-klevende PTFE-gecoate sonde om foutieve metingen door vocht en geleidend vermogen stof, condensaat en stofophoping te voorkomen
  • Nulkalibratie op afstand helpt de onderhoudstijd te verkorten

Toepassingen PMT2-deeltjestransmitters

  • Emissiebewaking
  • Detectie van beschadigde filterzakken in stofafscheiders
  • Detectie van filterlekken of -slijtage
  • Bewaking van de opvangbak
  • Plan filteronderhoud
  • Bescherming tegen productverlies

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Hitma denken we graag met je mee. We begrijpen dat processen in elk bedrijf en in elke industrie anders zijn. Daarom werken wij intensief samen om een oplossing op maat te kunnen bieden. Zo zorgen wij...

Gerelateerde berichten