De VFP vlinderklep van WAM Holland “een optimale flow”

De VFP vlinderklep van WAM Holland “een optimale flow”
MAASDIJK - Met meer dan een miljoen werkende vlinderkleppen wereldwijd heeft de WAMGROUP een duidelijke positie in de markt ingenomen.

Innovatie staat altijd hoog op de agenda bij WAM, en met het uitbrengen van de vlinderklep type VFP in 2015 richtte WAM zich voornamelijk op de procesindustrie, apparatenbouw en de vervangingsmarkt omdat er tegenwoordig steeds meer eisen aan afsluiters worden gesteld.

Neem bijvoorbeeld de voeding geschikte tweezijdig geflenste vlinderklep VFPX (type AI).

Deze is uitgevoerd met een integrale, uniforme afdichting van NBR, een klepblad van RVS 304 en is leverbaar volgens de laatste richtlijnen als ATEX , FDA en EU 1935/2004, waardoor zeer geschikt voor applicaties in de voeding, maar ook voor de plastic en veevoeder (additieven) sector waar contaminatie, restproduct of productwissels een issue zijn.

De VFP is beschikbaar in 10 diameters van 100 tot 500mm en kan met een hand, elektrische of pneumatische bediening worden uitgevoerd. Tevens is de flens eenvoudig aan te brengen dankzij PN- en ANSI-flenscompatibiliteit.

De vlinderkleppen worden vaak gemonteerd onder trechters, bunkers, reservoirs, silo’s, schroeftransporteurs of andere transportsystemen, of voor het opvangen van materiaal in pneumatische transportleidingen. Het is een smeermiddelvrij ontwerp, heeft een geringe inbouwhoogte en weegt minimaal t.o.v. conventionele kleppen, waardoor de monteur en de installatie er ook voordeel bij heeft.

Dit artikel is gepubliceerd door

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan in 1969. WAM Holland is verantwoordelijk voor het advies en de distributie van het WAMGROUP assortiment in Nederland. Het is de missie ...

WAM Holland

Lees Interacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.