Search
Close this search box.

Eindelijk de 200°C bereikt!

Eindelijk de 200°C bereikt!
In verschillende processen zijn de bedrijfstemperaturen vaak te hoog om met een flexibel materiaal een goede afdichting te maken.

Afhankelijk van de toepassingen tot 180°C voor siliconen in dynamische afdichtingen en tot 260°C voor PTFE in stationaire afdichtingen. Siliconen heeft een hoge slijtage als nadeel, en PTFE dat het hard is en daardoor gevoelig is voor de juiste afstelling.

In draai- of doseersluizen is door de continue draaibeweging een hoge aanspraak op de slijtage gevoeligheid van flexibele bladen. Deze flexibele bladen worden ingezet om het drukverschil over de rotor zoveel mogelijk in stand te houden met een minimaal lekverlies. 

Adbulco heeft in draai- of doseersluizen voor processen in de biomassaverwerking, waar het gevaarlijke koolmonoxide vrij komt bij de verwerking onder hoge temperaturen, een oplossing gevonden. Door toepassing van een speciale rubbervariant met een maximale bedrijfstemperatuur van 200°C zijn flexibele HT bladen voor doseersluizen een praktische oplossing.

Na uitgebreide testen van meer dan 1 jaar in verschillende toepassingen binnen het proces voor het torreficeren en vergassen van hout zijn goede resultaten geboekt.

Slijtbestendige flexibele rotorbladen van rubber met inlage doen het werk lange tijd zonder problemen.

De bladen zijn kortstondig te belasten tot 220°.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Adbulco is een specialist in mogelijkheden en oplossingen voor de stortgoedindustrie. Meer dan 40 jaar ervaring met gassen, vloeistoffen, poeders, granulaten, mineralen en andere droge stortgoederen staat garant voor inventieve en bewezen oplossingen. Adbulco biedt...

Gerelateerde berichten