Search
Close this search box.

Material Diverter Valve

Material Diverter Valve
De geoptimaliseerde roestvrijstalen WYK-wisselklep van Coperion voor CIPtoepassingen voldoet zelfs aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne en zuiverheid.

De nieuwe WYK-wisselklep voor bulkmateriaal kanaliseert op betrouwbare wijze de stroom van zelfs zeer fijne poeders.

De WYK-wisselklep voor bulkmateriaal is geschikt voor het transporteren van poeders met strikte hygiëne-eisen zoals lactose, babyvoeding, wei poeder of droog poeder, en is geschikt voor Clean-In-Place (CIP). Ze wordt vooral gebruikt bij pneumatische transportsystemen voor het omleiden van bulkmaterialen naar verschillende transportbanden of voor retourtransport van fijne deeltjes in sproeidroogprocessen.

Voor onderdelen die in productieprocessen worden gebruikt, gelden de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en zuiverheid. Bovendien vereisen frequente productwisselingen en moeilijke producteigenschappen een regelmatige natte reiniging. Als de schoonmaakkosten kunnen worden geminimaliseerd, kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op tijd en kosten.

Met de nieuwe WYK-wisselklep kunnen CIP-toepassingen voldoen aan de vereiste criteria die, vooral in de voedingssector, neerkomen op één ding: de wisselklep moet absoluut schoon en vrij van vervuiling zijn na natte reiniging en dit zonder extra demontage of handmatige reiniging. Dit bespaart tijd, moeite en kosten omdat handmatige reiniging achteraf niet nodig is. Hierdoor kan de WYK-wisselklep ook op slecht bereikbare punten eenvoudig worden gemonteerd.

De wisselklep werd recentelijk geoptimaliseerd volgens de huidige EHEDG-richtlijnen (Klasse I EL-certificering wordt momenteel uitgewerkt). Coperion heeft de CIP reinigbare buisafdichting opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd, zodat nu zelfs met de fijnste poeders kan worden gewerkt. De pneumatische aandrijvingen, voor draaien en respectievelijk trekken van de rotor, zijn gescheiden zodat de rotor aan beide zijden wordt ondersteund. Samen met zijn compacte ontwerp biedt de wisselklep een verbeterd gegoten ontwerp met een verhoogde oppervlaktekwaliteit. Alle materialen voldoen aan de (EG) verordening nr. 1935/2004 en de afdichtingsmaterialen zijn ook FDA-conform. Bovendien kunnen verdere flensverbindingen op eenvoudige wijze, zoals die volgens DIN 11864, op de behuizing worden voorzien.

De wisselklep is verkrijgbaar in de maten DN 65, 80, 100 en 125. Voor niet natte reinigingstoepassingen is deze ook verkrijgbaar als standaard roestvrijstalen wisselklep zonder de CIP-reinigingsfunctie.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten