Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klinkenberg brekersystemen

2 okt 2018  |
Klinkenberg Zaanstad B.V. breidt haar leveringspakket van brekersystemen uit, om tegemoet te komen aan de reinigingsbehoefte van haar klanten.

Vanuit klantrelaties ontvangt Klinkenberg steeds vaker de vraag om de Klinkenberg agglomeraten brekersytemen zo te ontwerpen dat deze als een snel reinigbaar systeem in productieprocessen geïntegreerd kunnen worden.

Dit met het oog op een reinigingsproces van een inline breker systeem. Daarnaast bestaat de wens om een snel wisselbaar brekergrid te integreren zodat klanten naar wens een zeefdek kunnen uitwisselen zonder de brekerunit te demonteren uit een productielijn.

De grootste uitdaging voor een verbeterd ontwerp vormden de sterkte van de breker as en de wisseltijd van het brekergrid (te minimaliseren). In het reinigingsproces van een breker moet rekening gehouden worden met de soort en mate van vervuiling en de aan de breker te stellen eisen zoals: soort vervuilling; wanneer reinigen; reinigingsbehoefte van het proces, en de gestelde reinigingsparameters. Een reinigingsplan moet deze zaken bevaten om niet onder te presteren tijdens een reiningingsronde van de installatie. Na het reinigen van de breker kan men met groot gemak de kwaliteit van de reiniging valideren. Dit dient te gebeuren door visuele inspectie van zowel de breker (het controleren van materialen zoals breker messen, pakkingen, brekergrid en brekeras) als van productresten en residuen.

Het wisselen van het brekergrid neemt 45 seconden in beslag waardoor productwissels en een reinigingsbeleid in een rap tempo worden uitgevoerd. Het ontwerp is zo ontwikkeld dat er drie verschillen optionele brekersytemen in een gelijk systeem toegepast kunnen worden. Op de bestaande aandrijfas kan een messenbreker, pennenbreker of een veegbreker as gemonteerd worden.

Door de wisselmogelijkheid van de brekerassen is het bereik van dit ontwerp nagenoeg onbeperkt. Binnen 10 minuten creëert men een compleet andere mogelijkheid om een nieuw product optimaal te kunnen verkleinen. De brekers van Klinkenberg worden in het algemeen gebruikt voor: het verwerken van agglomeraten in poeders voorafgaand aan een Pneumatischtransport; het verhogen van het oplosvermogen van poeders in extractor tanks (oplostanks); het scheiden, mengen of voeden van systemen en zij kunnen worden geïnstalleerd in valkokers, hoppers of vultrechters. Deze zeer robuust gebouwde verkleiners zijn goed geschikt voor het verpulveren van hardere agglomeraten, grove delen en klonten in stortgoed.

De messen of pennen zijn in rvs maar ook in harde staalsoorten te vervaardigen. De brekers zijn leverbaar in een enkel en twee assen uitvoering. Voor de twee assen agglomeraten breker is de optie aanwezig om deze met een extra tweede aandrijving uit te voeren.

Voordelen:

  • Kleine inbouwmaat.
  • Standaard reinigbaar door demontabele zijplaten. Optioneel kan een snel demontabel systeem gemaakt worden.
  • Heeft weinig tot geen onderhoud nodig.
  • Heeft weinig energie nodig om zijn functie goed te kunnen uitvoeren.
  • Laag geluidsniveau

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Machinefabriek Klinkenberg Zaanstad b.v. gevestigd in Krommenie, is specialist in intern transport en bulkhandling door middel van transportschroeven. Wij ontwerpen, fabriceren en leveren een uitgebreid programma van transportschroeven “trogtransporteur of kokertransporteur” voor diverse producten, uitdraagbodems...