Zoek
Sluit dit zoekvak.

6x meer productie voor Nöll & Co dankzij nieuwe menglijn voor alle soorten droge melkproducten

6x meer productie voor Nöll & Co dankzij nieuwe menglijn voor alle soorten droge melkproducten
25 mei 2023  |
Nöll & Co is expert in de verwerking van droge melkproducten: van magere-melkpoeder tot volle-melkpoeder en alles daartussenin. Met poeders zoals eiwitconcentraten, weipoeder, roompoeder en caseïnaten creëert Nöll & Co iedere gewenste samenstelling, in de hoeveelheid die de klant nodig heeft. In 2014 werd de fabriek in Büren aangekocht. Met deze fabriek had Nöll & Co niet de capaciteit om te groeien en het maatwerk te leveren waar ze om bekend staan. Daarom werd er gezocht naar een partij die de bestaande lijn kon upgraden of zelfs een helemaal nieuwe lijn kon ontwerpen en installeren.

In deze klantervaring vertellen CEO Michiel de Boer en teamleider Ronny Kaβ:

  • Hoe hygiëne en reinigbaarheid de doorslag gaf in de keuze voor Dinnissen
  • Hoe Nöll & Co met de nieuwe lijn nu 6x zoveel produceert per dag
  • Hoe Nöll & Co de service van Dinnissen’s engineers ervaart
  • Hoe alle output doelen werden behaald

Hygiëne en reinigbaarheid gaf de doorslag

Omdat Nöll & Co ingrediënten en halffabricaten produceert voor melkproducten, bakproducten, zoetwaren, ijs, sportvoeding, soepen en sauzen, zijn strikte hygiëne-eisen van toepassing. Daarom waren snelle en efficiënte reiniging tussen batches door belangrijke vereisten. Na rondgevraagd te hebben welk bedrijf de beste en gemakkelijkst te reinigen machines leverde, kwam Nöll & Co bij Dinnissen terecht. Eerst werden de mogelijkheden voor aanpassingen aan de oude lijn besproken, maar al gauw werd er een plan gemaakt voor een compleet nieuwe lijn.

“Door de ondersteuning van Dinnissen na de installatie, haalden we de gewenste output van 3 ton per uur.”
Ronny Kaβ, Teamleider Nöll & Co

Nieuwe lijn brengt dagelijkse productie van 5 naar 30 ton

Teamleider Voorraad & Productie Ronny Kaβ vertelt: “De productie die nu mogelijk is, is niet te vergelijken met die van de oude lijn. Met de oorspronkelijke machines kon er 3 tot 5 ton per dag geproduceerd worden. Door de nieuwe lijn is dit verzesvoudigd naar zo’n 30 ton per dag. Dinnissen heeft de gehele lijn geleverd; vanaf de productietoevoer via een zakkengoot en Big Bag stations wordt de grondstof via vacuümpompen naar opslagtrechters getransporteerd. Daarna volgen een Pegasus® Menger, een Big Bag vulsysteem en een afvullijn van Votech, die in samenwerking met Dinnissen is gebouwd.”

“Je kunt een mooie raceauto kopen, maar je moet ook de coureurs trainen om succesvol te kunnen zijn. Datzelfde geldt voor de lijn van Dinnissen en ons personeel.” Michiel De Boer, Ceo Nöll & Co

Het oorspronkelijke plan dat Dinnissen en Nöll & Co opstelden, is niet gelijk aan de daadwerkelijk gebouwde lijn. Ronny Kaβ geeft aan: “Doordat Dinnissen zó veel mogelijkheden en opties gaf, was het lastig om de beste keuze daar zelf uit te filteren. We hebben nu een heel andere lijn dan we dachten te gaan neerzetten toen we begonnen met het traject. Maar daar staat tegenover dat de service om de lijn goed te laten lopen, top was. Toen de lijn er net stond, haalden we lang niet de verwachte 3 ton per uur. Na finetuning en tips en tricks van Dinnissen tackelden we de bottlenecks en zijn we gekomen waar we willen staan.”

Ceo De Boer: onze efficiëntie groeit nog elke week

Ook Michiel de Boer, CEO van moederbedrijf F&F Group is te spreken over de nazorg: “Je kunt een mooie raceauto kopen, maar je moet ook de coureurs trainen om succesvol te kunnen zijn. Datzelfde geldt voor de lijn van Dinnissen en ons personeel. Een medewerker van Dinnissen heeft ons team uitgelegd hoe er optimaal gewerkt kan worden met de lijn en onze efficiëntie groeit nog steeds iedere week. Ook de online support van Dinnissen werkt fijn. Je hebt gemakkelijk contact met een technisch engineer die van afstand mee kan kijken en van de 10 problemen kunnen er 8 zo verholpen worden.”

“De productie is van 3 tot 5 ton per dag naar 30 ton per dag gegaan. Dat is een verzesvoudiging van de totale productie.” Michiel De Boer, Ceo Nöll & Co

Alle output doelen behaald

Het team van Nöll & Co te Büren en medewerkers van Dinnissen hebben samen de lijn geoptimaliseerd. Niet alleen door alle onderdelen op elkaar af te stemmen, maar ook door training van de medewerkers. Hierdoor zijn de vooraf vastgestelde doelen qua output behaald. Nöll & Co heeft zelfs al ruimte voor een tweede lijn om de capaciteit nog verder te verhogen. De ruimte is er in Büren in ieder geval. In hun moderne opslag, liggen de zakken melkpoeders klaar om verzonden te worden, naar zo goed als alle takken van de voedingsindustrie.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...