Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Menginstallatie voor compost

Menginstallatie voor compost
27 sep 2021  |
Compostering HVC verwerkt in Middenmeer gft en etensresten tot biogas en compost. Een van de stappen in dit proces is het mengen van droge compost met (warm) restwater uit de biogasinstallatie.

Voorheen gebeurde dit batchgewijs, wat gepaard ging met veel logistieke handelingen. HVC heeft samen met Jansen&Heuning een systeem ontworpen en gebouwd waarbij “in line” wordt gemengd.

De installatie bestaat uit een dubbelassige menger (JHSDPM500), een opvoerschroef (JHS530), staalconstructie en bordessen.

Dubbelassige menger (JHSDPM500)

De basis van het mengproces is de paddlemenger. Deze menger bestaat uit twee assen met daarop de ‘paddles’. De tussenafstand en hoek van de paddles is te verstellen. Dit zorgt ervoor dat de JHSDPM500 voor veel producten en samenstellingen te gebruiken is.

De assen worden aangedreven door twee motoren van 7,5 kW. De trog is vervaardigd uit 10 mm staalplaat en vervolgens voorzien van een slijtlaag van 10 mm hardox 400.

De menger is voorzien van een RVS316 deksel welke hydraulisch te openen is. Er is gekozen voor RVS316 om het eventueel ”plakken” van het product aan de deksel tegen te gaan. De deksel is voorzien van vier aansluitingen. Zo kunnen, naast het restwater uit de biogasinstallatie, eventueel ook nog (3) andere additieven aan het compost worden toegevoegd.

Naast functionaliteit is veiligheid uiteraard van groot belang. Daarom is de deksel voorzien van drie mechanische veiligheidsschakelaars.

Opvoerschroef (JHS530)

De menger stort het gemixte product in de JHS530 opvoerschroef. Deze schroeftransporteur heeft een opvoerhoek van 20 graden en is voorzien van een open lint. Er is gekozen voor een open lint om het product extra na te mengen.

Het open lint wordt aangedreven door een elektromotor van 9,2 kW.

De trog van de JHS530 is vervaardigd uit 10 mm staalplaat en vervolgens voorzien van een slijtlaag van 10mm HMPE1000. HMPE heeft, naast zijn goede weerstand tegen slijtage, de eigenschap dat product er slecht aan hecht.

Staalconstructie/bordessen

Naast de menger en opvoerschroef maakte Jansen&Heuning eveneens een robuuste staalconstructie. Door de ondersteuningsconstructie met bordessen te combineren is een uiterst compacte installatie ontstaan waarbij alles zeer goed bereikbaar is.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Jansen&Heuning is dé innovatieve oplosser van bulkhandlingvraagstukken in de industriële sector. De oplossingen van Jansen&Heuning kenmerken zich door hoogwaardige kwaliteit en verrassende eenvoud. Bulk handling is meer dan zorgen voor transport van A naar B. Bedrijfszekerheid,...

Gerelateerde berichten