Zoek
Sluit dit zoekvak.

Specialisme in opslag van voedingsmiddelen

Specialisme in opslag van voedingsmiddelen
19 nov 2021  |
Bijna 50 jaar geleden begon Polem in Lemmer met het vervaardigen van opslagsilo’s van composiet. Lag de focus in de beginjaren vooral op silo’s voor het boerenerf, inmiddels levert Polem het grootste deel van haar silo’s en tanks aan de industrie.

“Met name de diervoeding- en levensmiddelenindustrie weten ons al jaren te vinden.” vertelt Anne Larooi, Accountmanager bij Polem. “Onze klanten weten dat Polem silo’s en tanks spiegelglad en naadloos zijn aan de binnenkant. Dat zorgt voor een optimale hygiëne en een zeer goede product flow. Als producent wil je geen gedoe met de opslag van je ingrediënten of halffabricaten, maar wel een jarenlang zorgeloos gebruik van silo’s en tanks.”

Als voorbeeld noemt Anne een recent project van 5 meelsilo’s. Deze staan netjes opgesteld aan de buitenzijde van de nieuw gebouwde fabriek. “Door te kiezen voor iets meer, maar kleinere silo’s heeft deze fabriek nu meer flexibiliteit in het opslaan van verschillende soorten of batches meel en bloem. Zeker in het kader van traceability is dat een keuze die we vaker zien.” Ook de vraag naar tanks neemt toe. Polem heeft voor vloeibare producten, zoals water, sojasaus, vloeibaar zetmeel, pekel, oliën en vetten uitstekende opslagoplossingen in de vorm van composiet tanks, die zowel staand als liggend kunnen worden geleverd.

De Polem tanks en silo’s voor levensmiddelen zijn door TÜV getest op migratie en vallen voor vrijwel alle producten ruim binnen de normen. “Onze klanten weten ons goed te vinden, zeker wanneer het aankomt op complexe vraagstukken. We denken graag mee over de juiste oplossing, want daarin zit ons specialisme.”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Dankzij bijna 50 jaar industriële ervaring wordt Polem zowel nationaal als internationaal gezien als dé producent van composiet silo’s en tanks. Een Europese marktleider waar vakmanschap en innovaties hand in hand gaan en u technologische...

Gerelateerde berichten