Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schudzeefmachine voor veiligheids- en controlezeving om uw productkwaliteit te verbeteren

Schudzeefmachine voor veiligheids- en controlezeving om uw productkwaliteit te verbeteren
24 mrt 2023  |
Het Russell Compact Sieve® trilzeven assortiment verwijdert alle bovenmaatse verontreiniging en is ideaal voor het zeven van poeders en vloeibare mengsels. Deze krachtige trilzeef past prima in de productielijnen voor voedings- en pharmaceutische industrie. De machine verschaft een considerabele zeefcapaciteit zonder een al te hoge inbouwhoogte nodig te hebben. Het innovatieve ontwerp betekent dat de zeven minder dan de helft van de hoogte in beslag nemen vergeleken met traditionele zeefmachines. Een breed assortiment van maten en opties zodat de machine op uw exacte behoeften aangepast kan worden.

Functies en voordelen

  • Verbetert de zuiverheid van uw product door bovenmaats materiaal uit uw poeders en vloeistoffen te halen
  • Verhoogt uw productiviteit door een hogere doorvoer per gaasoppervlak in vergelijking  met conventionele trilzeven
  • Verminder uw stilstandtijden – de machine kan eenvoudig en zonder gereedschap worden gedemonteerd en gereinigd
  • Elimineert stof en dampen – gesloten zeefsysteem betekent totale productinsluiting
  • Past in kleinere ruimtes – deze trilzeven passen gemakkelijk in de bestaande installaties en in ruimtes met beperkte inbouwhoogte
  • Lagere geluidsniveaus – een stevig rubberen ophangsysteem zorgt voor een stil functioneren van de machines, slechts 70dBA

Echter, het blokkeren of verstoppen van het zeefgaas is een veel voorkomend probleem, wanneer men moeilijke poeders zeeft, wat tot gevolg kan hebben dat de zeef niet meer werkt en dat goed product verloren gaat. Handmatig schoonmaken kan één manier zijn om uw netzeven te onderhouden, maar kan er ook voor zorgen dat het zeefgaas wordt beschadigd of breekt.

Russell Finex biedt verscheidene zeefgaasreinigingssystemen om de verschillende uitdagingen op te lossen, wanneer men problematische materialen zeeft.

Ultrasonische systemen om zeven te ontslibben

Het innovatieve ultrasone zeefgaasreinigingssysteem heeft de manier van zeven van moeilijke poeders op zeeframen radicaal veranderd, de capaciteiten verhoogd en nauwkeurige separatie tot 20 µm mogelijk gemaakt. Het systeem, bekend als het gepatenteerde Vibrasonic® Deblinding System (VDS), bestaat uit een generator en een sonde, welke direct een ultrasone frequentie op het zeefgaas toepast. Op deze manier worden de draden van het gaas wrijvingsloos en worden zo de verstoppingen en obstructies uit de mazen verwijdert.

Functies en voordelen

  • Vertienvoudigt de zeefcapaciteit door de poeders sneller door de zeven te laten passeren
  • Verlengt de levensduur van uw gaas door overbelasting op de zeef te voorkomen en de zeven minder vaak te reinigen
  • Zeef met fijnere mazen (tot wel 20μm) zorgt voor een eindproduct van hogere kwaliteit
  • Voorkomt beschadiging aan het gaas die wordt veroorzaakt door mechanische zeefgaasreinigingssystemen

RotoBlock™

Eenvoudige apparaten die gebruikt worden om opgehoopte, of klompen poeders af te breken of te helpen bij het zeven van poeders met een lage dichtheid.

Mechanische zeefgaasreinigingssystemen

Een conventionele methode die gebruik maakt van schijven of ballen om deeltjes los te maken en aangekoekt poeder tussen de mazen te verwijderen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten