Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Drukstootvaste centrifugaal ventilatoren voor stofafzuiging

Drukstootvaste-centrifugaal-ventilatoren-voor-stofafzuiging1
13 apr 2022  |
Met centrifugaal ventilatoren van hoogwaardige kwaliteit, zoals die van Slingerland, optimaliseert u de stofafzuiging van uw bedrijf.

Dat is soms hoognodig, zoals ook in onderstaande situatie het geval was. Lees hier hoe we met onze drukstootvaste ventilatoren het verschil maakten voor een grote zadenproducent.

Centrifugaal ventilatoren voor een beter milieu én een betere gezondheid

Een van onze klanten, een gespecialiseerd installateur van afzuiginstallaties voor diverse industrieën, kreeg een aanvraag van een producent van gewasbeschermingsmiddelen, zaden en andere innovatieve oplossingen.

Omdat de productie van deze zaden en gewasbescherming enorm veel stof en gevaarlijke dampen veroorzaakte, was er dringend behoefte aan een kwalitatieve afzuiginstallatie. Het stof was immers bijzonder explosiegevoelig: Het was stofklasse St1 en had een Kst-waarde van 109 bar m/s, wat kon resulteren in een explosiedruk van 7,4 bar. Bij Slingerland gingen we naarstig op zoek naar een maatwerkoplossing, en die vonden we zoals vaak in drukstootvaste centrifugale ventilatoren.

Diverse uitvoeringen van drukstootvaste, industriële ventilatoren

De drukstootvaste centrifugaal ventilatoren waarover we het hebben gebruikten we voor deze maatwerkoplossing in verschillende diameters. De 2 grootste lichten we kort toe:

  • We kozen voor 2 centrifugaal ventilatoren met een bouwgrootte 1120, een capaciteit van 52750 m³/h en een druk van 4200 pascal. Deze werden voorzien van een 4-polige 90kW-motor van het merk WEG.
  • Verder integreerden we 1 centrifugaal ventilator met een bouwgrootte 1250. Deze centrifugaal ventilator had een capaciteit van 64250 m³/h, met een druk van 5200 pascal. Dit type werd voorzien van een 4-polige 132kW-motor, eveneens van het merk WEG.

Alle centrifugaal ventilatoren werden drukstootvast uitgevoerd tot maximaal 0,7 bar. De behuizingen werden voorzien van verstevigingsribben en aangepaste plaatdiktes, en de ventilatorhuizen volledig afgelast.

Al deze industriële ventilatoren werden ten slotte voorzien van inspectieluikencondenswaterafvoer en asafdichtingen middels NBR-dichting.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Slingerland Techniek uit Amersfoort is uw specialist op het gebied van industriële ventilatoren en dat sinds 1990. U kunt rekenen op onze jarenlange ervaring met ventilatiesystemen en luchtverplaatsing. Onze medewerkers beschikken dan ook over een...

Gerelateerde berichten