Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sinds 2008 ontwikkelt en fabriceert MB Dustcontrol B.V. de SprayCannon nevelkanonnen

Sinds 2008 ontwikkelt en fabriceert MB Dustcontrol B.V. de SprayCannon nevelkanonnen
21 feb 2022  |
Wat begon als stofbestrijdingsoplossing tijdens sloopwerkzaamheden is inmiddels uitgegroeid tot een product wat in een groot aantal branches inzetbaar is, onder andere in: Sloop, Recycling, Afvalverwerking, Sanering, Houtverwerking, Brandbestrijding, Op- en Overslag van bulkgoederen en verkoelen van mensen bij evenementen.

Met trots kunnen we zeggen dat we inmiddels de breedste serie nevelkanonnen ter wereld produceren, van een worplengte van 5 meter tot wel 150 meter ver en tot 35 meter hoog! 

Bijna al deze types produceren we ook als “zelfvoorzienende” machines, dus met watertank en stroomaggregaat. Alles samengebouwd op een gepoedercoat stalen frame, eventueel gemonteerd op een aanhanger. Zeer gemakkelijk mobiel in te zetten zonder losse waterslangen en elektrakabels.

Elektrische horizontale zwenkmodule, elektrische verticale hoekverstelling, afstandsbediening, hydraulische mast, frequentiesturingen op de pomp en de ventilator en bacterie dodende UV-installaties zijn enkele van de beschikbare optionele mogelijkheden.

De SprayCannons 15, 25 & 40 zijn ook leverbaar als “Wall mounted” model, waarbij de nevelkanonnen op een wandbeugel worden gemonteerd aan wand of plafond.

Buiten de SprayCannons bieden wij ook de “Area” stofbestrijding aan. Bij Area stofbestrijding moet u denken aan RVS leidingwerk voorzien van RVS verstuivers waarmee we via hogedruk of perslucht een zeer fijne nevel creëren die de stofoverlast in een hal tot een minimum beperkt. Ook bij deze installaties zijn tal van optionele toevoegingen mogelijk zoals afstandsbediening, bacterie dodende UV-installatie, schakeling met de (recycling)installatie), vorstbeveiliging, etc.

Verder bieden wij ook de mogelijkheid om een hogedruk stofbestrijding systeem te plaatsen op diverse aanbouwstukken, machines of gieken van graafmachines, de zogenaamde Punt of Giek stofbestrijding. Dit systeem is complementair aan de nevelkanonnen, tezamen kan de 100% stofbestrijding worden benaderd. Het systeem bestaande uit nozzles, hydraulische pomp en watertank worden zodanig ingebouwd dat het systeem vanuit de cabine kan worden aangestuurd.

We beschikken ook over een uitgebreide verhuurvloot, dus heeft u een tijdelijk probleem dan kunnen wij ook een passende oplossing aanbieden.

Neem gerust contact op voor verdere info, we komen graag bij u langs om samen te kijken naar de beste oplossing voor uw stofprobleem.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Wij zijn MB Dustcontrol BV en hebben ons sinds 2008 gespecialiseerd in het bedenken en uitvoeren van stofbestrijding oplossingen voor diverse branches zoals sloopwerken, recycling, op- en overslag van bulk goederen etc. MB Dustcontrol B.V....

Gerelateerde berichten