Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rhönradmenger in nieuw Hygienic Design

Rhönradmenger in nieuw Hygienic Design
6 nov 2019  |
De in verschillende takken van de industrie toegepaste rhönradmenger JEL RRM van stortgoedexpert Engelsmann is nu ook verkrijgbaar in een nieuwe Hygienic Design-variant.

De rhönradmenger JEL RRM van Engelsmann wordt gebruikt voor het mengen, homogeniseren en inkleuren van de meest uiteenlopende stortgoederen en vloeistoffen. De vrije-valmenger is verkrijgbaar met mengvaten met een inhoud van 50 – 400 liter en is daarmee geschikt voor tal van toepassingen. Om te kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar hoogwaardige en hygiënische mengoplossingen, biedt Engelsmann nu de JEL RRM aan in een nieuwe hygiënevariant die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik in hygiënisch gevoelige branches zoals de farmaceutische en de voedingsindustrie.

De vermijding van dode ruimten en van mogelijkheden voor de ophoping van productresten evenals de eenvoudige reiniging van de menger hadden de hoogste prioriteit. Alle oppervlakken van de hygiënevariant zijn daarom bijzonder glad en alle inwendige onderdelen zijn zeer goed toegankelijk. De rhönradmenger kan probleemloos volledig worden gedemonteerd, zodat de bediener de verschillende onderdelen grondig kan reinigen of desinfecteren. Een centraal punt bij de herziening van het model was de rollenbaan waarop het rhönrad met de vatopname en het mengvat rust. In plaats van een meerdelige constructie bestaat de nieuwe hygiënevariant uit één enkel gelast roestvrijstalen onderdeel. Dankzij het open ontwerp en de gladde oppervlakken kan deze variant snel en eenvoudig worden gereinigd.

De rollenbaan is versterkt met dwarsbuizen die dankzij de ronde vorm eveneens geen ruimte bieden voor productresten of vuil. De rhönradmenger wordt aangedreven door een aseptische motor met een gladde behuizing die bij uitstek geschikt is voor gebruik in hygiënisch gevoelige branches. De vatopname is voorzien van een speciale, FDA-conforme antisliplaag voor een veilige grip van het mengvat tijdens het gebruik. Voor de eenvoudige demontage is de beplating voorzien van stervormige handgrepen van roestvrij staal.

Het optioneel verkrijgbare drievleugelige mengelement dat in het vat kan worden geplaatst om de mengintensiteit te optimaliseren, werd eveneens getest: het mengelement bestaat uit een enkel, massief roestvrijstalen element – zonder losse onderdelen zoals schroeven en moeren. De vleugels van het mengelement zijn voorzien van opsteekbare klemlijsten die voor de reiniging eenvoudig verwijderd en vervolgens weer geplaatst kunnen worden.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Engelsmann AG levert hét proces voor alle soorten stortgoederen. Sinds 1873 bieden wij proces technische oplossingen voor alle soorten stortgoed. Ons leveringsprogramma omvat zeefmachines, Big Bag vul- en losinstallaties, mixers en laboratoriumapparatuur. Hiernaast levert Engelsmann...

Gerelateerde berichten