Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SEW Eurodrive geeft inzicht en inspiratie

SEW Eurodrive geeft inzicht en inspiratie
23 apr 2020  |
De efficiënte connectie tussen Lean en Smart Factory is door SEW Eurodrive tijdens een sessie op 23 januari 2020 op een interactieve manier inzichtelijk gemaakt.

Het bedrijf gaf aan de leden van Machevo op een bijzonder open en inspirerende manier tekst en uitleg over de successen van het veranderingsproces naar een Smart Factory.

“Het delen van onze kennis op het gebied van Lean zien wij als een maatschappelijk belang”, zegt Cor Veerman, Salesmanager Drive Products bij SEW Eurodrive. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in Lean en vindt het belangrijk dat de machinebouw in Nederland behouden blijft, onder andere door verbeteringen door te voeren.

Met de kennissessie over het verbeteringsproces van Lean naar Smart Factory en een rondleiding door de fabriek hoopt SEW Eurodrive de aanwezige Machevo-leden te inspireren. “Het was een geslaagde interactieve kennissessie waarbij de feedback van de Machevo-leden heel welkom was, daar leren wij ook van”, zegt Veerman. “We zijn altijd bereid om er open en inhoudelijk meer over te vertellen en hopen dat iedereen er de vruchten van kan plukken voor de verbetering van de eigen bedrijfsprocessen.”

Bewondering voor openheid

Het veranderingstraject dat SEW Eurodrive op alle vlakken met de inzet van Lean heeft doorgevoerd, wekt de interesse van deelnemer Emiel Schoutsen, directeur van VAV Conveyer Components & Solutions. Schoutsen vertelt “Het is indrukwekkend hoe een bedrijf dit oppakt, het productieproces op z’n kop zet en hun medewerkers inspireert om zelf met ideeën te komen.”

Door de open en eerlijke manier van kennis delen is er voldoende mogelijkheid om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. “Het was ontzettend interessant”, zegt Schoutsen. “Ik heb veel bewondering voor SEW Eurodrive en de manier waarop zij zich open hebben gesteld om hun processen te laten zien.” Van Lente Systeemintegratie B.V. zit zelf in de transitie naar een Smart Factory en ziet deze kennissessie als een mooie gelegenheid om inspiratie en informatie op te doen.

“Het was een eyeopener om te zien hoe SEW Eurodrive de processen geautomatiseerd heeft”, vertelt deelnemer Ruben Pot, Sales Manager bij Van Lente Systeemintegratie B.V. “Door de transparante en open discussie heb ik van SEW Eurodrive onder andere de do’s en don’ts geleerd en het belang om medewerkers erbij te betrekken en erover te communiceren.”

Geen business, wél inspiratie

De opkomst voor de kennissessie bij SEW Eurodrive was lager dan verwacht. “Jammer”, vindt Carlos Ooijen, vicevoorzitter van Machevo en directeur van VDL Industrial Products. “Misschien ziet men geen business in dit bedrijf, maar SEW Eurodrive biedt enorm veel inspiratie om de processen in je eigen bedrijf te verbeteren.” De grootte van de groep geeft anderzijds wel voldoende ruimte om kritische vragen te bespreken en tot nieuwe inzichten te komen. Ooijen vult aan “SEW Eurodrive heeft op een heel openhartige manier invulling gegeven aan deze kennissessie, waarbij zij als doel hadden het laten zien wie zij zijn en hoe zij werken. Mijn verwachtingen zijn overtroffen. Ik heb uit nieuwsgierigheid deelgenomen en ben met een grote dosis inspiratie huiswaarts gekeerd.”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

De Machevo & Bulk Vereniging is al 50 jaar de branchevereniging voor producenten, leveranciers en exposanten van procesinstallaties, procesengineering, procesautomatisering en procesapparatuur in de (petro)chemische, voedingsmiddelen, farmaceutische industrie en biotechnologie. De vereniging bevindt zich sinds...

Gerelateerde berichten