Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stortgoed of stoort goed?

Cursus: Pneumatisch Transport (Dag 2)
14 dec 2018  |
Technotrans ontrafelt uw stortgoedproblemen. De aard, samenstelling, deeltjesgrootte, vochtgehalte en structuur hebben grote invloed op het gedrag van het stortgoedproduct tijdens opslag, bewerking en transport.

Kleine modificaties, grote gevolgen

Deze eigenschappen kunnen voortdurend veranderen onder invloed van bijvoorbeeld temperatuur en  vochtge-halte. Met name bij poeders en fijne korrels ligt dit erg kritisch. Maar ook bij samengestelde producten met een verschillende vorm of vetgehalte kan een minuscule modificatie al grote gevolgen hebben en leiden tot problemen bij mengen, transport, de uitstroom uit silo’s en klachten over de kwaliteit van uw eindproduct.

Stortgoedkarakterisering => probleemoplossing

http://technotrans.imgus11.com/public/2bd5a416d01e628f484cc3b5a17ef644.jpg?r=864677348Vrijwel alle procesproblemen kunnen worden voorkomen of opgelost door de specifieke kenmerken van het stortgoed als vertrekpunt te gebruiken.

Technotrans, al sinds 1995 actief in de stortgoedsector met onderzoek, advies en kennisoverdracht, kan u op onafhankelijke wijze behulpzaam zijn bij het verbeteren van uw processen:

  • Analyse/karakterisering van stortgoed
  • Trouble shooting bij storingen
  • Advies en begeleiding bij procesmodificaties
  • Engineering en re-engineering
  • Training op het gebied van stortgoed

Laat Technotrans uw stortgoedprobleem oplossen

Heeft u problemen met stroming, (ont)mengen, verkleving of wilt u deze juist voorkomen? Laat ons een analyse doen op uw producten en processen, dan bent u al halverwege de oplossing. Een vrijblijvende afspraak is zo gemaakt: kolk@technotrans.nl of bel 0031-(0)10-2341082 en vraag naar Martin Visser of Frans van der Kolk.

Meer in Innovaties

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Technotrans, Institute for Technology Transfer is al sinds 1992 een gewaardeerd en op de industriële werkpraktijk gericht kennisinstituut voor technici op MBO+, HBO en Academisch niveau. Ons cursusprogramma is breed en hoofdzakelijk gericht op de...

Meer van Technotrans Institute for Technology Transfer BV

Gerelateerde berichten