Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DINNISSEN Thermidor proces

Dinnissen Thermidor Proces
1 mrt 2019  |
SEVENUM - Bij de vleesproductie en in de veevoerindustrie zijn er grote veranderingen gaande. Consumenten hebben een toenemende invloed op het dierenwelzijn en het voer dat de dieren consumeren. Verschillende toevoegmiddelen voor het bestrijden van ongewenste ziekteverwekkers zijn verboden om negatieve bijeffecten te voorkomen en om een natuurlijker en gezonder stukje vlees te produceren.

Veevoederproducenten worden uitgedaagd om gezond voer te leveren dat vrij is van ongewenste pathogenen.

De natuurlijke manier om een product te steriliseren is door middel van een warmtebehandeling. Bij het maken van gepelletiseerd voer vindt de warmtebehandelingsstap plaats tijdens het pelletiseerproces. Meelvormig voer wordt echter meestal in een koud proces geproduceerd, zodat de afwezigheid van ongewenste pathogenen in conventioneel geproduceerd meel niet kan worden gegarandeerd.

Dinnissen Thermidor ProcesThermidor® het Dinnissen-systeem voor hygiënisering van meelvormig veevoer is het antwoord op die uitdagingen: De eerste stap in het proces vindt plaats in een speciale Pegasus®-menger. Door middel van directe stoominjectie wordt het meel op een zeer efficiënte manier verwarmd en de mengwerking verbreekt eventuele concentraties van microben. Op deze manier wordt een uniforme behandeling van de gehele batch bereikt. Middels onderzoek is aangetoond dat vochtige hitte het meest effectief is om ongewenste pathogenen te doden.

Na de hittebehandeling wordt het product in de tweede Pegasus®-mixer gedroogd en gekoeld. Het fluïd-bed dat in de Pegasus®-menger wordt gegenereerd, maakt een snel en efficiënt droog / koelproces mogelijk. Ook is het mogelijk om in deze stap hittegevoelige ingrediënten en vloeistoffen toe te voegen. Naast het hygiëniserings-effect, agglomereert dit proces de fijne deeltjes met de grotere deeltjes. Dit resulteert in een gezond en stofvrij veevoer met goede loopeigenschappen.

Het DINNISSEN Thermidor®-proces: uw gereedschap om gezond veevoer te produceren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...

Gerelateerde berichten