Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dinnissen breidt uit met nieuwbouwcomplex op bedrijventerrein te Sevenum

Dinnissen breidt uit met nieuwbouwcomplex op bedrijventerrein te Sevenum
12 jun 2019  |
Dinnissen Process Technology blijft groeien. Wereldwijd krijgt het bedrijf steeds meer bekendheid omwille van de degelijke, duurzame maar vooral innovatieve oplossingen waarmee het bedrijf de markt keer op keer verrast.

Het begon allemaal in 1948, waar Dinnissen Process Technology de basis legde voor de complete processen en maatwerkoplossingen voor de voedingsmiddelensector, feed, petfood en voor de chemische industrie. De focus lag en ligt heden nog steeds op een efficiënte handling en processing van poeders, granulaten en korrels.

Innovatie is de basis

Eén van de karakteristieke kwaliteiten van Dinnissen is om gedurfde innovaties om te zetten in werkende concepten, die met veel succes worden geadapteerd door de grootste producenten ter wereld.

Een mooi voorbeeld van een dergelijke succesvolle innovatie is het vacuüm core coating proces, dat door Dinnissen werd uitgevonden. Later gevolgd door de lean gravity mixing-lijnen en de hamermolen met een automatisch zeefwisselsysteem. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in verregaande automatisering, eigen testfaciliteiten en 3D software om klanten vooraf al een beeld te geven hoe het eindresultaat gestalte krijgt.

Focus op verdere groei

Momenteel werken er ca. 200 specialisten in een motiverende en inspirerende werkomgeving, waarbij alle machines en complete processen volledig in eigen huis worden ontwikkeld en geproduceerd. Gezien de positieve ontwikkelingen zet Dinnissen koers naar een verdere groei. Een volgende stap in dit proces is de realisatie van een additioneel, nieuw productiecomplex van 60 x 70 meter.

Binnen deze nieuwe productielocatie, dat aangrenzend aan de reeds bestaande Dinnissen-fabriek wordt gerealiseerd, is stevig uitgepakt. Stevig in de zin van 10 ton bovenloopkranen, wandloopkranen, state-of-the-art lasersnij-installaties, hoog-nauwkeurige draai- frees- en kantbanken, een separate RVS-lashal en nog veel meer ander specialistisch materieel om aan de toekomstige klanteisen te kunnen voldoen. Daarnaast levert Dinnissen voor tal van internationele klanten meer en meer complete prefab skid bouw. De uitbreiding levert meer mogelijkheden om dit te doen.

Korte responsetijden

De eisen van klanten worden steeds hoger. Productietijden moeten korter, processen moeten sneller en dat alles bij een gelijkblijvende of hogere kwaliteit. Met deze nieuwe locatie opent Dinnissen weer nieuwe deuren richting wereldwijde producenten en geeft met deze investeringen een mooi visitekaartje af vanuit de Nederlandse maakindustrie.

Wilt u meer informatie over de technisch hoogwaardige oplossingen, neem dan contact op met Dinnissen te Sevenum (the Netherlands). Tel.: +31 (0)77 467 35 55 of kijk op www.dinnissen.nl. Wilt u de deur openen door middel van een open sollicitatie? Stuur dan een korte motivatiebrief inclusief CV naar Bianca Trienekens: b.trienekens@dinnissen.nl of bel haar via 077 – 467 35 55. Uw sollicitatie wordt met veel belangstelling bekeken.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...