Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dinnissen presenteert nieuwe innovatie: Bag-in-box

Dinnissen presenteert nieuwe innovatie: Bag-in-box
16 apr 2020  |
Productielijnen worden nog efficiënter met de nieuwe bag-in-box oplossing van system integrator Dinnissen Process Technology.

Deze innovatie maakt het mogelijk om zakken volledig automatisch in dozen te plaatsen, in te pakken, te labelen en weer af te voeren. Met deze toevoeging kan Dinnissen de productieprocessen van haar klanten nog één stap verder automatiseren.

Wat doet de bag-in-box oplossing?

De bag-in-box oplossing van Dinnissen voegt een laatste processtap aan het productieproces van poeders, korrels of granulaten toe. Zakken en  big-bags (FIBC)  werden al automatisch gevuld en geseald, maar kunnen nu ook zo compact mogelijk worden ingepakt in dozen. De bag-in-box machine trilt gesealde zakken plat, vervoert deze via een transportband naar een trechter, waarna dklik e zakken automatisch in dozen worden geplaatst. Indien gewenst worden de dozen vervolgens volledig automatisch van een label voorzien. Met de bag-in-box oplossing kunnen producenten tot wel 60 zakken per uur compact in dozen pakken.

Ruim 70 jaar ervaring in procesinnovatie

Dinnissen Process Technology ontwikkelt al sinds 1948 machines, complete processen en maatwerkoplossingen voor de voedingsmiddelensector, feed, petfood en voor de chemische industrie. De focus ligt hierbij vooral op een efficiënte handling en processing van poeders, granulaten en korrels. Van product inname, transport, doseren en wegen, tot mengen, malen, breken, zeven en verpakken: System integrator Dinnissen automatiseert, optimaliseert en innoveert volledige productieprocessen met oplossingen op maat.

Sinds jaar en dag staat Dinnissen op internationale schaal bekend om haar capaciteit om technische innovatie om te zetten in werkende concepten. Tientallen innovaties worden al jaren met succes geadopteerd door de grootste producenten ter wereld in feed, food, petfood en chemie sectoren.

Voorbeelden van dergelijke baanbrekende innovaties zijn: het vacuum core coating process, de lean gravity mixing-lijnen en de hamermolen met een automatisch zeefwisselsysteem. Dankzij deze en andere technische doorbraken groeide Dinnissen uit tot wereldwijd marktleider in de procestechnologie van poeders, korrels en granulaten in verschillende industrieën. Het bag-in-box systeem is de volgende innovatie in dit indrukwekkende rijtje.

Wilt u meer weten over de bag-in-box oplossing en de systeemintegratie hiervan in uw processen? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten via powtech@dinnissen.nl of 077 467 3555.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...