Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Factory of the Future 2017 in België werkt met Dinnissen mengers

Factory of the Future 2017 in België werkt met Dinnissen mengers
13 sep 2017  |
GENT - De nieuwe fabriek voor premixen, jong diervoeder en specialiteiten van Nuscience in Gent is dit jaar uitgeroepen tot ‘Factory of the Future 4.0’.

Een prestigieuze prijs, die wordt uitgereikt aan toekomstgerichte fabrikanten die invulling geeft aan de uitdagingen van de vierde industriële revolutie. Opmerkelijk is dat nagenoeg de gehele productiecapaciteit van 10.000 ton per maand wordt gerealiseerd met 11 Dinnissen mengers met uiteenlopende specificaties.

Ook op de gevel is te zien dat Nuscience trots is op de titel
Ook op de gevel is te zien dat Nuscience trots is op de titel

De plant is eind 2015 in gebruik genomen ter vervanging van de locaties in Baasrode en Drongen. Chris Mercier, COO van de Nuscience Group over de aanleiding daartoe: “We zoeken continu naar mogelijkheden om de kosten te verlagen, de productkwaliteit nog verder te verbeteren en tegelijkertijd de efficiency en flexibiliteit van de productie te verhogen. In de twee oude vestigingen konden we niet verder optimaliseren, met name door de beperkingen van de gebouwen en opzet van de fabrieken. Met deze investering verlagen we de operationele kosten aanzienlijk.”

De plant van Nuscience in Gent moest een echte alleskunner zijn qua productietechnieken en eindproducten. Een complete range ‘young animal nutrition’ onder de naam Nutrition4U, maar ook tal van premixen verlaten dagelijks de fabriek. Er wordt gewerkt met 350 verschillende soorten grondstoffen en meer dan 2000 actuele recepturen.

Chris Mercier: “Wij zijn qua productie eigenlijk ongelimiteerd: allerlei verschillende producten, met vaste en vloeibare additieven. We beschikken over negen afzonderlijke menglijnen om contaminatie te voorkomen. Die negen menglijnen kennen elk hun eigen specificaties maar hebben overcapaciteit. Daarmee kunnen we ook prima inspelen op pieken en dalen in de vraag.” Daar zijn ook de Dinnissen mengers op afgestemd qua capaciteit en specifieke kenmerken. Er staan 11 mengers opgesteld met een inhoud van 400 tot en met 2400 liter. Eén van de mengers is van mangaanstaal, speciaal voor abrasieve materialen, andere zijn uitgevoerd in RVS, 304 of 316. Aangezien er een hele reeks van opties bestaan voor de Pegasus mengers, is er altijd een passende uitvoering samen te stellen.

Factory of the Future 2017 in België werkt met Dinnissen mengers
Twee van de Pegasus mengers twee dubbelassige mengers van 1750 liter inhoud

Dat er is gekozen voor mengers van Dinnissen is voor Chris Mercier evident: “Onze ervaringen met Dinnissen mengers zijn zodanig, dat het eigenlijk al meteen duidelijk was dat we deze ook in de nieuwe plant wilden. Het doordachte concept en de degelijke uitvoering werkt in de praktijk uitstekend en de mengers zijn uiterst betrouwbaar. Ook de operationele kosten qua onderhoud en reiniging zijn bij ons bekend en hebben we meegenomen in de afweging.”

Dit najaar zal Dinnissen Process Technology aanwezig zijn op de Powtech te Nürnberg (Stand 371, Hal 4) en Solids te Rotterdam (Stand D-111).

Klik hier voor meer informatie over Dinnissen Process Technology

Voor meer artikelen over Mixers en Mengers bezoek hier onze Mixers en Mengers Tech Zone

Zoek hier naar leveranciers van Mengers in onze Aankoopgids

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bij Dinnissen Process Technology zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers weten dat ze...