Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoge kwaliteit zeefmachines voor voedsel poeders

Hoge kwaliteit zeefmachines voor voedsel poeders
1 okt 2019  |
Trillende zeefmachine voor droge voedselingrediënten plus magnetische separator waarborgen de kwaliteit van kant-en-klare maaltijdpoeders en gedroogde groenten.

Kant-en-klaarmaaltijden zijn een belangrijk onderdeel geworden van de moderne voedingsindustrie. Om tegemoet te komen aan de behoeften van de moderne samenleving, waar de maaltijd vaak wordt opgeofferd aan werk en sociaal leven, verbeteren voedselproducenten voortdurend de productielijnen voor kant-en-klaarmaaltijden, om smakelijk voedsel te maken dat snel kan worden bereid. In sommige gevallen worden gedroogde ingrediënten zoals aroma’s, kruiden en specerijen, meel en gedroogde groenten gebruikt bij de verwerking van bereide gerechten zoals sauzen, soepen en andere verpakte producten. Om de integriteit van deze gedroogde voedselingrediënten te waarborgen, worden trilzeven gebruikt in productielijnen voor kant-en-klaarmaaltijden, waarbij overmaatse product en verontreiniging worden verwijderd.

In deze demonstratievideo worden de ingrediënten voor droge kant-en-klaarmaaltijden gecontroleerd met behulp van de Russell Compact Sieve®. Deze trillende zeefmachine waarborgt de kwaliteit van natte of droge ingrediënten, het verwijderen van overmaatse en andere verontreiniging en een consistente poederkwaliteit en productafmetingen. Dit type trilzeef past netjes in bestaande voedselproductielijnen, met een compact ontwerp en met hoge doorvoersnelheden. De units zijn verkrijgbaar met volledig roestvrijstalen contactonderdelen en kunnen snel en eenvoudig worden ge(de)monteerd voor reiniging, ideaal voor gebruik met meerdere voedselingrediënten.

Om de integriteit van voedselpoeders verder te waarborgen, is onder het gaas een magnetische separator geïnstalleerd. Deze magnetische zeef is een handige optie om fijne ijzerverontreiniging uit voedselpoeders te verwijderen. Tijdens de productie, verwerking, opslag en het transport van voedsel kunnen verschillende bewerkingen leiden tot verontreiniging met ijzerdeeltjes door slijtage van verwerkingsapparatuur. Het kan eenvoudig worden verwijderd door integratie van een magnetisch rooster. Al het poeder gaat door het rooster en de metalen verontreiniging wordt aangetrokken door magnetische staven, terwijl het product er gewoon doorheen stroomt. Het betreft zeer sterk magnetische rooster ontworpen om een optimale dekking te bieden en vervuiling te verwijderen.

Russell Finex is wereldleider in industriële zeef- en filtratietechnologie en levert al 85 jaar apparatuur voor voedselscheiding en -controle, onder meer voor de voedselverwerkende industrie. Probeer de Interactive Application Finder of neem contact op met Russell Finex en ontdek hoe onze oplossingen uw voedselproductielijn vooruit kunnen helpen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten